Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl4 A9

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
142 Wyświetlenia
cuxzcha

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$4.22:///////;SB$4.00:///////;BB$2.52:///////;MP2$5.80:///////;MP3 (Hero)$2.41:///////;CO$0.55:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A:s, 9:d.
MP2 folds, Hero raises to $0.12, CO folds, BU calls $0.12, SB folds, BB calls $0.08.

Flop: ($0.38) A:h, 8:c, 8:d (3 players)
BB checks, Hero bets $0.18, BU calls $0.18, BB folds.

Turn: ($0.74) 3:s (2 players)
Hero checks, BU bets $0.35, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.74.

Moją pierwszą myślą podczas gry był check na turnie, sądząc, że izoluję się tylko na lepsze Ax i ew. 8x
Po dłuższym zastanowieniu wydaje mi się, że mógłbym uderzyć jeszcze raz na turnie za 1/2 pota, gdyż w jego zasięgu są pockety, które mogą tu sprawdzić.

Kiedy byłem bliżej prawdy?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

To jest wlasnie mega minus totalnego braku informacji na temat przeciwnika. Nawet jezeli bys wiedzial ile gra stolow to juz mozna sie jakos okreslic. Na podstawie stacka przyjme, ze koles jest jakims tam regiem ~ co moze byc bledne.

Cbet napewno wyzszy. As played to napewno calluje tutaj turn bo patrzac na sizing na flopie i na odpuszczanie turna w momencie jak spada blank to on tutaj przejmuje inicjatywe praktycznie z kazdym pocketem 55+.

Odpowiedz
Cytat
PanDuzePE

Reg to tu folduje 55 na tym flopie na ten cbet to raczej pewne.

Ja myślę, ze cięzko tu dostać nawet 2 streety value trzymając A9, więc podzielibym nasz zakres rąk, które vbetuje flop+ turn np. AK/AQ i z którymi gram c/c flop np. A9,AT,AJ, więc myślę, ze można spokojnie tu grać c/c flop. Nie ma sensu budować puli na flopie i potem na dowolnym turnie mieć spory problem z naszym układem, bo tak na prawdę ponownie taka struktura nie jest floatowana, więc jak on betuje turna to albo ma 8x albo wyższego Ax.

Odpowiedz
Cytat