Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl4 77

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
224 Wyświetlenia
Frytendo1

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
SB ($4)
BB ($1.62)
UTG ($4.88)
Hero ($4)
CO ($5.15)
BTN ($8.21)

Dealt to Hero 7♣ 7♦

fold, Hero raises to $0.12, fold, fold, fold, BB calls $0.08

FLOP ($0.26) A♠ 3♣ J♥

BB checks, Hero ?????

Na normalnego gracza mam tu easy cbet/fold. Natomiast na gracza typu 40/3 z WTSD ~40% mój cbet przestaje mieć chyba tutaj większe znaczenie. Nie wyrzucę żadnego asa, waleta, czy nawet pocketów. Nie wyrzucę tu broadwayów, bo przecież tworzą pięknego GSa. Jedyne co tu zrzuca to jakieś sc, suited gappery, czy trash typu Qx/Kx/Tx suited.

Czy dobrą linią tutaj będzie check back i składanie się tam na każdy normalniejszy bet, o ile nie trafię?

2 odpowiedzi

ja bym tu betowal ale nie duzo - mysle ze 1/2 pota wystarczy, jezeli scalluje to checkdown - problem z tym jest taki, ze czesto Twoj check na turnie zaindukuje bluffa na R, ale z drugiej strony kazda karta na turn powyzej 7 to juz dodatkowe rece, ktore Cie moga bic no i czekanie 2 razy tez taka indukcje moze stworzyc bo 2xczek to najczesciej znak "poddania" puli, napisz jaka mial agresje, jezeli okolo 1 to mozesz spokojnie checdown robic jak wyzej to jednak "zapytalbym" malym betem na flopie

kNoq001

a jaka probka? jaki fold to cbet? nie wrzucaj suchych statow bo to nie wiele daje, wazna jest tutaj ilosc rozdan

jesli on nie jest agro na turn/river to check jest ok bo nam nie betnie nigdy gorszej reki, jesli potrafi wykazywac sie agresja to wole betnac flopa i foldowac u niego nawet hendy ktore bije ale przynajmniej ulatwiam sobie gre na dalszych ulicach bo jak callnie to mozemy spokojnie foldowac do kazdej akcji lub czekac behind

pozdro