Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [Nl4] 77

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
166 Wyświetlenia
Morsik034

MicroGaming - €0.04 NL - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (BB): €9.71
UTG: €1.60
CO: €0.73
BTN: €0.88
SB: €10.97

SB posts SB €0.02, Hero posts BB €0.04, UTG posts DB €0.04

Pre Flop: (€0.10) Hero has 7♠ 7♦

fold, fold, fold, Hero checks

Flop: (€0.10, 2 players) 2♥ 8♣ 2♣
Hero bets €0.08, UTG calls €0.08

Turn: (€0.26, 2 players) 5♠
Hero bets €0.20, UTG calls €0.20

River: (€0.66, 2 players) J♦
Hero checks, UTG bets €0.16, Hero calls €0.16

UTG shows K♠ 8♦ (Two Pair, Eights and Twos)
Hero mucks 7♠ 7♦ (Two Pair, Sevens and Twos)
UTG wins €0.89
pre flop: siedząc na blindach daj tylko check.
flop : cbet dość mocny
turn : tutaj miałem problem - grać check/fold czy też wlasnie raisować...
river : dziwne podbicie od przeciwnika - miałem na niego reada, że gra z niczym dlatego uznałem że moje 7mki są z przodu.

2 odpowiedzi
muckinfella

Siema

Wrzucaj prosze ręce bez wynikow- analiza bedzie obiektywniejsza (nie koniecznie przezemnie, ale innych graczy).

Co do ręki, preflop konwerter sie troche pokrzaczyl ale skoro UTG openlimpowal, zdecydowani preferuje raise pre-> 77 dominuje tam jego range i chcesz przejac inicjatywe.

As played, gram check-evaluate turn poniewaz przy jednej overcard nie do konca chcesz grac vs jego unk-limping range z UTG, ktory moze swobodnie byc QQ+. Gram prawdopodobnie c/c turn ze wzgledu na board i c/f river po dalszej agresji.

Pozdrawiam

Morsik034 Autor wątku
Morsik034

Wielkie dzięki :) coś tam zrozuzumiałem, ale przeglądając Twoje wypowiedzi w tym dziale wiele rzeczy nie zrozumiałem. Oczywiście nie jest to wjazd na to co robisz bo robisz to świetnie aczkolwiek więcej wiem z Twoich filmików niż z oceny rąk... jeszcze za małe doświadczenie. Trudno Cię w tej sytuacji winić skoro na codzien pewnie oceniasz xx/xxx rąk. Mam nadzieję, że z czasem sam będę tak śmigał.... :)

Pozdrawiam.