Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2z, KK vs short stack

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
904 Wyświetlenia
RobertByku2

Przeciwnik unk, short stack, więc możliwy fiszek.

PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 35.5 BB
SB: 65 BB
BB: 103.5 BB
Hero (UTG): 100 BB
MP: 127 BB
CO: 223.5 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♦ K♥

Hero raises to 3 BB, fold, fold, fold, SB calls 2.5 BB, fold

Flop: (7 BB, 2 players) 3♠ 5♥ T♦
SB checks, Hero bets 4 BB, SB calls 4 BB

Turn: (15 BB, 2 players) 3♣
SB checks, Hero bets 9 BB, SB raises to 58 BB and is all-in, Hero calls 49 BB

River: (131 BB, 2 players) Q♠

SB wins 126.5 BB

Preflop: std raise, SB sprawdza

Flop: bet dla Tx, 3x, JJ-QQ o ile je sprawdza preflop, A2, A4

Turn: betuję dalej dla Tx, A2, A4, 5x, a on wsuwa. Czy w takim przypadku jestem vs tylko nutsy? Założyłem, że może mieć AT, JJ, ale też może mieć 3x, np. A3, 33, bądź 55, TT. Czy call jest ok, czy w takim przypadku tylko fold?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Kolejny cooler z tego co widzę, snap call, nawet nie ma co analizować. On Ci tutaj pewnie dostatecznie często wrzuci Tx dla protekcji byś nie musiał sie zastanawiać.

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Moim zdaniem dużo zależy od statystyk przeciwnika. Oprócz tego, że jest shortem, czyli można przyjąć, że fiszem, nie wiadomo nic o jego tendencjach - czy bliżej mu do agromałpy czy do callingstation. Na agresora spokojny call, ponieważ może tu wrzucić wszystko. Na nl2 spotykałem grajków, którzy odwalali dziwne akcje na sparowanych boardach. Na "spokojnego" przeciwnika to jednak fold.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Napisane przez sh2ckal
Moim zdaniem dużo zależy od statystyk przeciwnika. Oprócz tego, że jest shortem, czyli można przyjąć, że fiszem, nie wiadomo nic o jego tendencjach - czy bliżej mu do agromałpy czy do callingstation. Na agresora spokojny call, ponieważ może tu wrzucić wszystko. Na nl2 spotykałem grajków, którzy odwalali dziwne akcje na sparowanych boardach. Na "spokojnego" przeciwnika to jednak fold.

A co w sytuacji jak to pierwsza jego ręka?

Odpowiedz
Cytat

Snap call... Nawet na calling station

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Napisane przez rusher88

Napisane przez sh2ckal

Hmmm... Pewnie nie tak snap jak na agromałpę, ale jednak call.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Napisane przez sh2ckal

Napisane przez rusher88

Napisane przez sh2ckal

Hmmm... Pewnie nie tak snap jak na agromałpę, ale jednak call.

Grunt, że call ;) :f_drink:

Odpowiedz
Cytat