Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Nl2]A7s

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
214 Wyświetlenia

IPoker No-Limit Hold'em, $0.02 BB (8 handed) - IPoker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP2 ($1)
CO ($2)
Button ($1.07)
Hero (SB) ($2.12)
BB ($0.73)
UTG ($5.16)
UTG+1 ($0.89)
MP1 ($1.15)

Preflop: Hero is SB with A, 7
UTG bets $0.04, 5 folds, Hero raises $0.09, 1 fold, UTG calls $0.06

Flop: ($0.22) A, 10, 5 (2 players)
Hero bets $0.11, UTG raises $0.22, Hero folds

Total pot: $0.44
koles 24/7

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
KubaZaszywacz

Tym raise preflop nic nie uzyskałeś:
- nie wiesz, czy przeciwnik ma mocno bo oddsy dałeś świetne pod call,
- sam nie reprezentujesz niczego mocnego.

Na flopie uderzyłbym mocniej, jeśli próbka jest spora (dajmy na to 100+ rak) to może tam mieć nie tylko AA, AK, AQs, ale także JJ, QQ, KK które bijesz.

Na mikro mam podobny problem, ale miniraise na suchym boardzie raczej sugeruje mi mocne Ax więc fold jest raczej dobrą opcją.

Odpowiedz
Cytat

On ma PFR 7% i napewno ma tu mocno. Fold preflop i tyle.

Odpowiedz
Cytat
KubaZaszywacz

Nie napisał ile rąk na niego ma, więc te 7% jest mocno przekłamane.
Często po 100 rękach i statach 30/2 i otwarciu z UTG powinien mieć tam AA i KK, a często widzę AJs albo TT więc nie można się zbytnio opierać na statach.

Odpowiedz
Cytat

To jakiego rangu możemy tam się spodziewać? Słabszego od A7? No raczej nie bardzo. ;)

Odpowiedz
Cytat
KubaZaszywacz

No gorszego nie, ale gdyby zrobil normalny 3bet (to był mini raise więc x4 - 0,16$) to miałby kilka informacji:
-czy przeciwnik calluje 3bety bez pozycji,
-czy naprawdę ma tam mocno,

Postflop pierwszy raz po takim 3becie grałbym tutaj tylko z FD lub Two pair+
A następne spoty po prostu bym callował.

Odpowiedz
Cytat

Jak dla mnie to cena jest zbyt wysoka za takie szczątkowe informacje. Lepiej niech za takie info płacą inni gracze. Dla mnie sprawa jest jasna: trzybet nie jest blefem bo on nie spasuje wystarczająco dużo razy, żeby to było opłacalne, i nie jest napewno for value, bo ja nie wierze, że callują nas słabsze ręce. Call też jest dla mnie zupełnie bezsensu, bo jesteśmy wtedy zdominowani przez jego lepsze asy. :P

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Witaj.

Na miniraise preflop odpowidamy przebiciem w wysokości 4xbet przeciwnika - miniraise jest błędem. Inna sprawa, że nawet na miniraise z UTG od gracza z pfr 7% nie chciałbym odpowiadać 3-betem z tak słąbą ręką. Flop to cbet/fold.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat