Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL25 ZOOM - JJ preflop pass

8 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
173 Wyświetlenia
adasko99
Oldschool Grinder

moge se tak foldowac JJ, czy lepiej cold call ? :f_biggrin:

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $81.01 (324 bb)
Hero (BB): $85.28 (341.1 bb)
UTG: $69.08 (276.3 bb)
MP: $25.34 (101.4 bb)
CO: $33.11 (132.4 bb)
BTN: $79.63 (318.5 bb)

Preflop: Hero is BB with J J
UTG raises to $0.75, MP raises to $2.30, 4 folds

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
zdrojek24
PokerStrategist

hejka.

Jeśli cokolwiek mamy tutaj cold callować , to właśnie łapkę typu JJ, dlatego wrzucam ją do calla. Z pozostałych to często AK,QQ,TT,AQs. Gdyż grając je w tym spocie przez cold 4bet nie będzie IMO EV+.

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
adasko99 Autor wątku
adasko99
Oldschool Grinder

chyba rozumiem :) nawet mi na mysl nie przyszedl cold 4bet :)
ja tutaj myslalem tylko czy call czy fold i ztwierdzilem ze JJ byly by tutaj poprostu set miningiem, a jako COLD caller nie jestem priced in?

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24
PokerStrategist

Nie no , JJ nie callujemy tu tylko pod seta. Jak nietrafimy to często callujemy jeden bet, ale to już kwestia flopa , tego ile będzie na nim graczy i kto zabetuje. Często możemy też leadować na flopie, co jest bardzo fajną opcją.

"a jako COLD caller nie jestem priced in?" -> szczerze mówią to pierwszy raz widzę to stwierdzenie i nie wiem co oznacza :)

Odpowiedz
Cytat
adasko99 Autor wątku
adasko99
Oldschool Grinder

sorka :f_biggrin:

(na wszelki wypadek :f_cool: ) Cold Caller - gracz którego jakokolwiek pierwsza akcja preflop jest callowanie czyjegos 3beta ( naprzyklad: UTG podbija, MP 3betuje, BTN cold calluje)
PRICED IN - (price=cena) , jak ktos jest priced in to znaczy ze ma oddsy na calla - jak ktos nie jest priced in - to nie ma oddsów na calla :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24
PokerStrategist

cold caller to wiem co to :D

Co do tego price in , to tak jak napisałem - nie callujemy tylko pod seta, ale aby rozegrać jakoś tą rękę. Na każdym boardzie Txx, 9xx ......... i niższym gram leada na flopie.

Odpowiedz
Cytat
adasko99 Autor wątku
adasko99
Oldschool Grinder

cold caller to wiem co to :D

:f_pleased:

powaga lead na flopie z overpara w 3betowanym 3wayu vs UTG raise oraz MP? ich range-e wydaja mi sie zleksza za mocne :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24
PokerStrategist

A jak chcesz inaczej ? :)
check decide, żeby zabetowały QQ+, a przeczekały Ax,Kx które mają na Ciebie 2 OC?
Nie uważasz że UTG jeśli tylko callnie do 3beta, to się cappuje mocno i na boardzie Txx to tylko setem nas bije?

Odpowiedz
Cytat