Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL25 SH ZOOM 99

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
347 Wyświetlenia
xDUSZEK
Elite Grinder

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em ZOOM, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

na CO miałem małe info ale po 24 rękach zapowiadał się na agresywnego gracza, BTN bardzo pasywny pre/postflop
odpuszczacie River?
SB: $25 (100 bb)
Hero (BB): $42.93 (171.7 bb)
UTG: $25.91 (103.6 bb)
MP: $26.54 (106.2 bb)
CO: $55.64 (222.6 bb)
BTN: $41.18 (164.7 bb)

Preflop: Hero is BB with 9 9
2 folds, CO raises to $0.50, BTN calls $0.50, SB folds, Hero raises to $1.75, CO calls $1.25, BTN calls $1.25

Flop: ($5.35) 3 5 8 (3 players)
Hero checks, CO bets $2.50, BTN folds, Hero calls $2.50

Turn: ($10.35) 8 (2 players)
Hero checks, CO bets $5.73, Hero calls $5.73

River: ($21.81) 7 (2 players)
Hero checks, CO bets $12.08, Hero calls $12.08

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Fil1987
PokerStrategist

Ja mimo wszystko zdecydowanie wolę grać flata PF, bo playability 99 jest bardzo niskie postflop, a fold equity to Ty nie masz, bo zero blockerów i jesteś OOP.
Postflop myślę, że na takim boardzie mimo niskiego beta, bez readów wolę pasować overpair, bo na turnie połowa talii jest dla nas scary i wiadomo, że nie będziemy callować drugiej beczki nawet za 40% pota.
Co Wy sądzicie? Mimo wszystko callujecie flopa, bo on tam będzie kontynuował ze 100% swojego range i liczycie, że do R już będzie pasywny?

Odpowiedz
Cytat
Sowiczek
Oldschool Grinder

Po pierwsze to jak chcesz to squeezować, to przynajmniej jakimś porządnym sizingiem. U mnie w tej sytuacji 2,5$ bez pozycji to jest minimum. Grając tak niski squeeze preflop wpuściłeś graczy z praktycznie każdą grywalną ręką. Druga sprawa to czemu tego nie cbetujesz? Rozumiem, że 3bet był for value. W sytuacji kiedy spada idealny board (oprócz 9xx) musisz to uderzać. Grasz bez pozycji w 3-wayu i praktycznie nie ma dla ciebie dobrych kart na turn. As played masz zgadywankę na unka i pewnie każde zagranie można jakoś usprawiedliwić. Można grać x/c turn, ale ja preferowałbym pewnie donk bet, bo często dostaniemy xback, a nie chcemy rozdawać kart. x/f turn tez można usprawiedliwić właśnie tym, że przeciwnik nie będzie za bardzo chciał blefować na takiej karcie. Na river wolę odpuścić, mimo że czasami pewnie złapiesz tu u niego jakiś blef. Kart w ten sposób rozgyrwanych for value on ma tutaj od groma: 33,55,88,77, niektóre 8x, jakieś flushe trafione. Na prawdę sporo tego jest i x/f wydaje się spoko.

Strasznie sobie utrudniłeś spota złym sizingiem preflop i brakiem cbetu niestety.

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

Zerknąłem jeszcze raz na to rozdanie i się zastanawiam skąd się wziął mój wpis taki. Rzeczywiście w takiej sytuacji koniecznie cbet flop, ale co w ogóle sądzicie o sqzie w tym spocie, bo mi on BARDZO nie pasuje.

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK Autor wątku
xDUSZEK
Elite Grinder

tak rzeczywiście tam powinienem zrobić call albo mocny squeeze, a na river x/f.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24
PokerStrategist

hejka.

Co do preflopa, to zarówno call jak i sqz są ok na 100bb. Natomiast na 170bb deep wolę call, gdyż dostaniemy masę calli od rąk typu A2s-AJs, wszystkich pocketów i wielu innych rąk od obu graczy i gramy potem 3waya OOP vs 2 graczy z 99 przy dużym pocie (no fatalnie jak dla mnie ) :)
Postflop cbet always, bo nie po to sqz żeby x/c 8xx board.
Na kolejnych streetach bijesz już tylko blefy, a zero valuehandów. Dodatkowo gość betował tu w multiwayu, więc pokazał sporą siłę. Fold river jest tu bardzo łatwy. Na turnie call jest dość close już i chyba tam już skłaniam się do foldowania nawet.

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat