Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl25 Qq

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
99 Wyświetlenia
Druneski
Oldschool Grinder

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $16.30 (65.2 bb)
BB: $51.23 (204.9 bb)
UTG+1: $33.52 (134.1 bb)
UTG+2: $25 (100 bb)
MP1: $25 (100 bb)
MP2: $31.79 (127.2 bb)
MP3: $25 (100 bb)
Hero (CO): $26.10 (104.4 bb)
BTN: $25 (100 bb)

Preflop: Hero is CO with Q Q
UTG+1 raises to $0.75, UTG+2 calls $0.75, 3 folds, Hero raises to $3, 3 folds, UTG+1 raises to $6, UTG+2 folds, Hero calls $3

Flop: ($13.10) A 4 7 (2 players)
UTG+1 checks, Hero checks

Turn: ($13.10) T (2 players)
UTG+1 checks, Hero checks

River: ($13.10) T (2 players)
UTG+1 bets $6.50, Hero calls $6.50

UTG1 villain

Spoiler

UTG2

Spoiler

Otwiera reg, drugi go calluje, mam pozycję i mocnego pocketa, UTG1 otwiera dość szerokim range'm jak na EP i sporo z tego zostawia, więc gram tutaj sqz. Dostaję mini 4bet, co średnio mi się podoba, bo 4betów nie ma zbyt szerokich, ale do tego sizingu będąc na pozycji też nie chcę tego foldować - gram call. Spada as co jeszcze mniej mi się podoba :) Nie zamieniam ręki w blef by jakieś KK wyrzucić, bo villain często gra skip/c i skip/r. Na T gram pasywnie, bo nie widzę tutaj value w betowaniu, wszystkie Ax trafiły, KK może tak rozgrywać, TT też podłapało teraz seta, a bet/fold byłby raczej słaby. Na R spada kolejna dziesiątka co jest dosyć dobre dla mnie, villain betuje w okolice połowy puli, po tak pasywnym rozegraniu ręki mam tam miejsce na call, z realnych rąk to w sumie tylko JJ. W equilabie jak myślę to wychodzi mi, że potrzebuję 25% na call, mam z 22.5%:

Stół: A♦4♥7♠ T♣ T♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    22.41%   20.69%    1.72% { QhQc }
MP3    77.59%   75.86%    1.72% { TT+, AKs, AKo }

Call mi się średnio podobał, ale wtedy pytanie czy preflop już błędu nie popełniłem. No i as z flopa ogranicza mi pole manewru, dlatego zakładam, że rozgrywam rękę pasywnie. Tylko po dwóch xbackach foldowanie znowu wydało mi się trochę słabe...

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

IMO fold pre, typ ma niski 4bet, otwiera z utg a Ty z QQ nie masz oddsów pod setmining, za to są RIO na niskich boardach vs KK+

Co do postflopu - dla mnie give up, nawet po dwóch checkach. Cięzko mi wyobrazić sobie by on nawet jeśli zagrał light 4bet miał tu gorszą rekę, no może KQ które jednak skutecznie blokujesz.

Odpowiedz
Cytat
wma21
Elite Grinder

Cześć

Sqzujesz tu otwarcie z UTG i dostajesz 4-bet od gracza z 4-bet rangem na tych pozycjach w okolicy niespełna 2% i ja osobiście wolę tu jednak fold niż call nawet IP. To jest taka sytuacja, że spadnie A to masz mega kłopot i trzeba foldować, nie spadnie to albo mało wygrasz albo będziesz miał bardzo ciężką sytuację dlatego lepiej grać fold PF i uniknąć cięzkich spotów. Co do postflopu to przy A na F nic nie wymyślisz i gram identycznie z tym, że na R poddaję. Nie spodziewam się tu betu z QQ-JJ bo od czego on ma dostać value? KK może zagrać taki becik aby dostać value od QQ-JJ i nie być skazanym na twój sizing.

Odpowiedz
Cytat