Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] nl25 nuts flush vs overbet paired board

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
152 Wyświetlenia
tezapl
Oldschool Grinder

Siema przecownik to gracz typu 69/2/2. Ogólnie bardzo agresywny raz jak z nim grałem widziałem jak zagrał linią c/c flop c/r turn z second pair trzy serca na stole.

Na turnie otrzymałem gruby overbet jak myslicie taki zawodnik jest w stanie zagrac w ten sposób z Kx ?? bo na pewno nie blefuje tylko pytanie czy robi to minium z fullami ?? Easy call czy lepiej foldowac podobne akcje ??

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.25 BB (5 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (MP) ($32.16)
Button ($36.59)
SB ($35.64)
BB ($26.28)
UTG ($4.63)

Preflop: Hero is MP with A♦, 3♦
1 fold, Hero bets $0.87, Button calls $0.87, 2 folds

Flop: ($2.11) 6♦, K♦, 7♦ (2 players)
Hero bets $1.50, Button raises $3, Hero calls $1.50

Turn: ($8.11) K♥ (2 players)
Hero checks, Button raises to $32.72 (All-In), Hero calls $28.29 (All-In)

River: ($64.69) 10:diamond: (2 players, 2 all-in)

Total pot: $64.69

4 odpowiedzi

Jak mówisz grasz z overaggro.
Ja bym zagrał na F easy mocny 3bet for value coś do 10-11$ by się zcommitować z pulą i na T wrzucić all (bez znaczenia co spadnie). Na F Kx i tak cię sprawdzi, set i tak pushnie, wysoki diamond sprawdzi.
Kompletnie nie rozumiem założeń twojej linii ale na T i tak bym grał call overbet (vs jego range) mając jednak świadomość że on tam często ma fulla.

tezapl Autor wątku
tezapl
Oldschool Grinder

Moja linia miała wyglądać call flop c/r turn. Z tego względu że jest on bardzo agresywny i podejrzewam ze może mieć tam czasem air oraz 88-JJ które wyrzuca na 3bet a zapewne będzie kontynuował na turnie.

Co do range z którym sprawdzi 3bet flop na pewno sprawdzi też c/r turn.

Jeżeli on jest agresywny tak jak napisałeś to raczej on uzna że ty go blefujesz a JJ-88 i tak nie wyrzuci. Poza tym jesteś OOP. Moim zdaniem Value>Szeroki range w tym przypadku.
Po pierwsze nie budujesz puli. Po drugie jaki masz plan na T?
Przyjmijmy że na T wbija diamond. Dostajesz insta foldy na raise od całego rangu który diamonda nie ma. Board się paruje? Jest problem bo teraz tak naprawdę mamy quessing game. Albo ma fulla albo nie ma. Vs sety na takim T i tak już jesteś dead. Tego wszystkiego unikasz stosując 3bet F.

Barron1899
Oldschool Grinder

Witam

Na flopie call jest dobry pod warunkiem, że on będzie betował turna. Jeśli jest agresywny, to zazwyczaj będzie, a raisując flop często wyrzucisz dużo jego blefów. Na takim turnie przeciwko fishowi nie możesz tego spasować, on tam betuje też niższe flushe i Kx. Bije Cię tylko KK, 77, 66, K7 i K6, a jest to mniejsza część rangu, jaki on tam wsuwa.

Pozdrawiam.