Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl25 JJ nienawidzę pocketów oop

6 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
164 Wyświetlenia
Jozio0506
Oldschool Grinder

Hand Information
, 0.25 BB (9 handed).
Hand History converter courtesy of pokerhandreplays.com

Table Information
Seat: 1 Player 1 ($5.65) Small Blind
Seat: 2 Hero ($26.45) Big Blind
Seat: 3 Player 3 ($21.73)
Seat: 4 Player 4 ($25)
Seat: 5 Player 5 ($27.6)
Seat: 6 Player 6 ($27.98)
Seat: 7 Player 7 ($15.59)
Seat: 8 Player 8 ($50.29)
Seat: 9 Player 9 ($27.46) Dealer
Dealt to Hero
J♦J♣

Preflop (Pot:0.35)
Player 4    RAISE $0.75
Player 5    FOLD
Player 6    FOLD
Player 8    FOLD
Player 9    FOLD
Hero    CALL $0.65
Player 3    FOLD

Flop(Pot: $1.75)
3♣5♥K♠

Hero    CHECK
Player 4    BET $1.12
Hero    CALL $1.12

Turn(Pot: $3.99)
3♣5♥K♠4♦

Hero    CHECK
Player 4    BET $2.12
Hero    CALL $2.12

River(Pot: $8.23)
3♣5♥K♠4♦4♥

Hero    CHECK
Player 4    BET $5
Hero    FOLD
Showdown:
Player 4 MUCKS

Player 4  wins the pot: $13.23

Jak wygrywać takie rozdania - nie wiem.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Standard :P NIe wiem czego oczekujesz? Że ktoś Ci powie ,że powineineś tu rękę w blef zamieniać? Nie każde rozdanie wygrasz :P Generalnie call turn nieco na styku bo za dużo rąk drawujących tu nie widzę przy range villaina, ale ujdzie. Na river wiadomo easy fold.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Prawdę mówiąc, też nie widzę problemu tego spota. CHcesz tą rękę zamieniać w bluff, czy calldownować? Gośc betuje flop <60%, turn <55% river nie ma próbki, ale nie spodziewam się, że super często strzela tam z random hands, overall mało raiseuje, bardzo dużo folduje do cbetów, W$SD 58. Przecież to super straight forward gość -> tu pewnie super close czy foldować czy callować turn, bo on nie ma za bardzo z czym bluffować patrząc przez pryzmat jego zakresu, ale zakładając, że czasem to zrobi z jakimś średnim AX/sth, to jeszcze w tym callu nie widzę dramatu, ale na river to nie nie jest villain, od którego spodziewam się 3rd barrel bluffu.

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506 Autor wątku
Jozio0506
Oldschool Grinder

Dzięki. Tak jak mówiłem na początku, nawrzucałem po prostu rąk, które miałem kiedyś oznaczone, bo koniec miesiąca mnie zaskoczył. Mam nadzieję, że nie sprawiam tym nikomu problemu, a raz na jakiś czas warto się upewnić, czy rzeczy które uważamy za obvious rzeczywiście takie są.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Napisane przez Jozio0506
Dzięki. Tak jak mówiłem na początku, nawrzucałem po prostu rąk, które miałem kiedyś oznaczone, bo koniec miesiąca mnie zaskoczył. Mam nadzieję, że nie sprawiam tym nikomu problemu, a raz na jakiś czas warto się upewnić, czy rzeczy które uważamy za obvious rzeczywiście takie są.

Oczywiście że warto wrzucać jeśli nie masz pewności. Tak samo uważam że na turni-e decyzja jest bardzo close, biorąc pod uwagę szczerość gracza raczej skłaniam się bardziej ku foldowaniu.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Napisane przez Jozio0506

Nie chodzi o to, że sprawiasz nam problem, a jedynie o to, że /znając Cie juz trochę/ zdziwiłem się tym JAKIE spoty wybrałes jako 'problematyczne' w jakiś tam sposób.
Staraj sie też dopisywać jakieś info od Ciebie co myślisz, jak bys grał obecnie itp. ponieważ wrzucanie spotów tak 'na sucho' powoduje, że nie wiadomo co dokładnie stanowiło dla Ciebie problem.

Odpowiedz
Cytat