Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL25 AJo

34 Posty
14 Użytkownicy
22 Reakcje
5,180 Wyświetlenia
kustra
Elite Grinder

Po pierwsze, też uważam, że to mega prosty xc już od flopa.
Po drugie @Govern serio QTs w calling range'u btn? KQo? SC? Bez info o blindach nie możesz robić takich założeń. Tendencja jest w stronę zmniejszania calling range'u. Ba, są ludzie, którzy mają 0 calling range na MP,CO (bez info o graczach za), na BTN kilka % i kręcą na starsach dwucyfrowe winrate'y na tych stawkach i z tego co widzę to sporo osób idzie w tą stronę.

Odpowiedz
Cytat
Antares404
PokerStrategist

Mógłbyś nieco rozwinąć koncepcję 0wego calling range'u i kręcenia dwucyfrowego wr na nl25? Jakieś nicki wykresy blogi? Jestem bardzo ciekaw :)

Odpowiedz
Cytat
GoverN666
PokerStrategist

To jest range BU, nie chciał robić tight/loose, więc go trochę uśredniłem im słabszy gracz tym więcej będzie miał tu we flacie mniej w 3becie.

kustra sam stosuje taką strategie i wiem jakie są z niej profity, nie raz tym wspomniałem na treningach ;)

Tutaj po prostu zrobiłem celowo taki range by pokazać że cbet będzie tu po prostu błędnym założeniem, ale oczywiście potwierdzam to co piszesz z 100% zgoda.

Bardzo cenie że jako jedyny właśnie zwróciłeś uwagę na ten mały aspekt który zmienia tak dużo.

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

Mea culpa, nie doczytałem dokładnie do końca post.
Zwracam honor, po przeczytaniu łapię sens tego range'u :)

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

bet/fold turn jest dla mnie spoko zagraniem. Wielkość podbicia kuleje między 2/3 - 3/4 jak uderzasz for value.

Odpowiedz
Cytat
druidcipki
PokerStrategist

X/C flop tutaj na pewniaczka

Odpowiedz
Cytat
Edgrim
Oldschool Grinder

ludzie co graja wyzej pisza prosto jak to grac,ale widze ze kolega Antares upiera sie przy tym jak gra playerpool.Wyglada to tak ,ty masz wiedze ale ja wiem lepiej bo gram nizej, (gram ze swoimi).Tylko niewiem czemu nie moge sie przebic przez te micro stawki hmmm.Kolejny powod dlaczego nie zakladam bloga ,nie komentuje ,po prostu jak juz nie mam sily i mocy to sobie czytam te pierdoly i mam beke

Odpowiedz
Cytat
Antares404
PokerStrategist

Ja podaje argumenty, póki ktoś ich nie obali nie zamierzam się go słuchać "bo gra wyżej" nie zamierzam też stosować zagrań których nie rozumiem. Wolę grać po swojemu, ale rozumieć swoje decyzje i potrafić je uargumentować, niż klikać bezmyślnie guziki bo ktoś kto gra wyżej tak mi napisał.

Fajnie, że masz bekę Edgrim, ale na przyszłość nie zaśmiecaj wątku z rozdaniami swoimi nic nie wnoszącymi wypocinami.

Odpowiedz
Cytat
Edgrim
Oldschool Grinder

no z tego co widze to chyba klikasz:P,ale nie wazne nie bylo tematu,graj swoje.Pozdro i sorry za spam

Odpowiedz
Cytat
luffykind
Poker Player

nie rozumiem tylko jednego dlaczego wszyscy tak hejtuciecie przeciez CB-CB/f to nie jest tutaj zla linia, a twierdzicie jakby X/C byl tutaj jedynym poprawnym zagraniem, może i jest lepszy overall z wyzej wymienionych powodow, ale na pewno to nie jest tak ze X/C to jest tutaj 100% poprawny, CB jest tutaj 100% niepoprawny. Bardziej bym powiedzial ze mamy tutaj cos w stylu 60/40 i pisanie ze ktos nie moze przejsc micro bo nie przyjmuje argumentow gracza z wyzszych stawek jest zwyklym chamstwem (ale to nasza cecha narodowa niestety).

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD
Legacy Member

Co jak mamy AJ bez ??

Czy wtedy mamy jakieś inne lepsze rozwiązania niż cbet?

Odpowiedz
Cytat
89deny89
Elite Grinder

Zasada jest taka. Sprawdzamy cc i 3bet gościa vs nasza pozycja,obczajamy jego f2cbet ip , wszystkie afq i dopiero możemy konstruować jakieś wnioski. Bez jakiejkolwiek wiedzy dyskusja jest bezowocna. Nie jest to super std x/c bo na gościa bardziej pasywnego z dużym cc gramy tutaj 2/3 i potsize i to będzie miało największe ev ale tak jak zaznaczyłem wszystko ZALEŻY. Wrzucaniem ręki bez jakiejkolwiek wiedzy o tym kim jest villain ,reszta stołu nie ma sensu dyskutować.

pzdro

Odpowiedz
Cytat
Antares404
PokerStrategist

lol to fajnie masz jak na unków w ogóle nie grasz :D zazdro

Odpowiedz
Cytat
89deny89
Elite Grinder

Ja tutaj widzę tylko puste rozdanie bez żadnego opisu. Jeśli autor minimalnie by się do tego przyłożył to by napisał cokolwiek. Nie gram zoomow ale jeśli nie znałbym gościa to na szybko sprawdziłbym ile stołów gra, jak 1 to wolę betować bo widzę go jako fisza. Jak więcej to rozważam x .

LOL Akurat ja rzadko gram na unków bo nie gram nl10 z milionowym fieldem LOL

Odpowiedz
Cytat