Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL25 A8s

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
260 Wyświetlenia
ArchitektZysku
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BB$25.00:///////;UTG1$25.07:///////;UTG2$25.00:///////;MP1$10.26:///////;MP2$34.83:///////;MP3$25.64:///////;CO (Hero)$49.68:///////;BU$22.73:///////;SB$25.50:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with A:d, 8:d.
5 folds, Hero raises to $0.85, BU folds, SB raises to $2.50, BB folds, Hero calls $1.65.

Flop: ($5.25) 6:d, A:c, 5:s (2 players)
SB bets $2.60, Hero calls $2.60.

Turn: ($10.45) T:c (2 players)
SB bets $6.50, Hero?

Equity callując in position vs jego range ok 50%. Gdy grałem rozdanie z tym przeciwnikiem miałem mniejszą próbkę rąk, dlatego może być bliżej 47% w rzeczywistości. Call dlatego, ponieważ chciałem wyrzucić przeciwnika z puli w przypadku nie trafienia pary (fold cbet to raise 100%) raisując flopa. Trafiając na flopie top pair z showdown value chciałem wymusić blefy od gorszych rąk. Na turnie po jego 2nd barrel mam już mniej wesołą sytuację (jego zasięg zawęża się do 21% 3bet * 64% cbet flop * 50% cbet turn = 7%) i widzę 2 opcje: fold albo raise-allin. Jednak obawiam się, że przeciwnik mając AK, AQ, AJ.. itp nie zrzuci tego w wojnie blindów dlatego chyba fold.

Zasięg przeciwnika oceniam na mniej więcej: AA, TT, A5s+, KQs, ATo+

Mam 35% equity, pot odds 28%.

5 odpowiedzi
AraneusDiadematus
Oldschool Grinder

Siema!

Ja tutaj wolę 4 bet bluff i fold na push jeśli za często restealuje > fold >>>> call. Grając call będziesz bardzo często tutaj miał ciężkie spoty, nawet jak trafisz swojego A nie wiesz jak tutaj dalej zagrać. A8 jest dużo za słabe na call 3 beta, tym bardziej na nl 25, gdzie można w łatwiejszy sposób zdobywać pieniądze.

Pozdro!

Gomez224
PokerStrategist

jw. 4bet albo fold.

yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Na blindwar do calling 3bet range'u postaraj się dobierać ręce, które nie mają problemów z dominacją. Na pewno słabe asy nadają tutaj na 4bet blef, tak samo jak KQ. Dobra ręką na call może byc tutaj JTs albo AQ, które często będzie dobrze grało vs. szeroki 3betting range rywala i na pozycji w przypadku nietrafienia też zawsze będziemy mogli zablefować.

Pozdrawiam

ArchitektZysku Autor wątku
ArchitektZysku
PokerStrategist

Hej dzięki za wyjaśnienie wszystkim. Bardzo Ev+ wiedza co do rąk, które 4betujemy i które callujemy.

Chciałem dalej poruszyć temat.

Gdybym zagrał tam 4bet do 6$, a przeciwnik reraise all-in to mam tam dalej opłacalny stackoff z taką ręką? Jego zasięg pusha w tej sytuacji może być bardzo szeroki (4bet range 8%, no i dodatkowo uwzględniając blindwar). Odsy do callu raczej były na styk biorąc pod uwagę statystyki, ale no właśnie, kto w takiej sytuacji wejdzie all-in z czymś gorszym niż A8s? Zwykle jesteśmy zdominowani na wszystkie asy.

Nie chciałem go 4betować, bo on ma bardzo mały fold to 4bet.

Problematyczne zagranie muszę przyznać. Gra z takim przeciwnikiem ma na pewno zwiększoną wariancję :).

Wydaje mi się, że najkorzystniej w tej sytuacji byłoby zagrać mały 4bet/fold.

yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Zauważ, że to tylko 5 próbek na ten jego 4bet, wiec to bardzo mała probka i nie robiłbym tutaj żadnych nadinterpretacji. Generalnie call kiedykolwiek na pusha wydaje mi się paskudny, bo mamy zdominowaną rękę i często zobaczymy lepszego asa. W przypadku pocket parki 99+ wciąż mamy tylko 30% equity i ciężko mi tutaj wymyślić rękę, vs. która będziemy faworytem i on ją wrzuca odpowiednią ilośc razy - więc 4bet/fold z A8s to najelspsza linia jak dla mnie.

Pozdrawiam