Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl25 66

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
157 Wyświetlenia
NequinPl
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($88.34)
BB ($26.53)
Hero ($25.67)
UTG+1 ($28.90)
CO ($13.34)
BTN ($25)

Dealt to Hero 6♦ 6♥

Hero raises to $0.85, fold, CO raises to $1.45, fold, fold, fold, Hero calls $0.60

FLOP ($3.25) T♦ 6♣ 4♥

Hero checks, CO bets $3.25, Hero calls $3.25

TURN ($9.75) T♦ 6♣ 4♥ 7♣

Hero checks, CO checks

RIVER ($9.75) T♦ 6♣ 4♥ 7♣ 5♦

Hero bets $8.70, CO folds

CO 64/29 (14)- unk

Na flopie zdecydowalem sie zatrzymac jego blefy i na cbet zagralem tylko call.

Na turnie pojawila sie jedna z gorszych kart. Co robic? Grac linia ch/r czy donkbet? Zagralem ch i liczylem nadal na bet od srednich rak i czasami od blefow.

Na river wole samemu zabetowac, bo i tak sprawdzam AI od niego.

7 odpowiedzi

Na turnie nie ma sensu betować, bo ręce od których dostaniesz wtedy akcje i tak zwykle betują samemu. River to easy bet for value, ale moim zdaniem mniejszy bo przeciwnik tam zwykle nie ma calling range po takiej akcji.
Oprócz tego - nice hand.

variat
Oldschool Grinder

nie lepszy tutaj jest po takiej akcji jakis prowokujacy donkbetpot? jakis za 1/3 1/4 pota. to jest fisz i on na taki bet bedzie blefowal bardzo czesto, natomiast swoje middle hands bedzie callowal.

siweq86
Oldschool Grinder

Ja na takich rywali gram check/mały raise flop, aby dać mu złudzenie fold equity. Albo ma coś i będzie chciał grać albo nic nie ma albo zespazzuje z AK.
Liczenie na to, że trafi toppair moim zdaniem jest nieopłacalne, bo tracimy value od marginalnych rąk z którymi on potrafi wrzucić.

A co do rivera variat chcesz prowokować fisza do blefu na 4 to straight stole?

variat
Oldschool Grinder

siweq nie mowie o river, mowilem o turnie. nie chce grac check bo on moze przeczkeac swoje marginalne uklady, dlatego ja tutaj lubi taki prowokujacy maly becik za powiezmy 3$. po 1 sprawdzi tego zaklad ten fisz z byle jaka reka, a po drugie od czaus do czasu wsunie stacka z niczym.

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

c/minir flop niski bet turn i shove river. Max value.

siweq86
Oldschool Grinder

Napisane przez variat
siweq nie mowie o river, mowilem o turnie. nie chce grac check bo on moze przeczkeac swoje marginalne uklady, dlatego ja tutaj lubi taki prowokujacy maly becik za powiezmy 3$. po 1 sprawdzi tego zaklad ten fisz z byle jaka reka, a po drugie od czaus do czasu wsunie stacka z niczym.

dlatego bardziej mi się podoba check/miniraise na gościa na którego kompletnie nie musimy być zbalansowani i on pewnie po tym rozdaniu zniknie ze stołu, ponieważ w ten sposób budujemy pulę i mamy łatwego shipka do rivera.

Linia check (cośtam) raise sprawia, że on wyrzuca swój air.
Jeśli on ma top pare z flopa to i tak go zestackujecie.

Jedną z rzeczy, która pozwoliła mi zarabiać więcej kasy w pokerze to motyw tego, że jeśli raisuje to wcale nie dostaje akcji od szerszego range tylko wręcz przeciwnie.

variat: ja bardzo często betuje na river OOP po turn check-check za 1/3-1/4 puli.