Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL25 3betpot na deepstack, uzupełniony flush na river

10 Posty
7 Użytkownicy
2 Reakcje
547 Wyświetlenia
lokomotywa
Oldschool Grinder

PokerStars - $0.25 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP: 238.16 BB (VPIP: 28.25, PFR: 20.98, 3Bet Preflop: 9.93, Hands: 734)
CO: 199.2 BB (VPIP: 27.59, PFR: 20.69, 3Bet Preflop: 2.38, Hands: 90)
BTN: 112.44 BB (VPIP: 31.48, PFR: 7.41, 3Bet Preflop: 6.90, Hands: 54)
Hero (SB): 185.56 BB
BB: 109.68 BB (VPIP: 43.75, PFR: 43.75, 3Bet Preflop: 28.57, Hands: 18)
UTG: 106.4 BB (VPIP: 27.32, PFR: 17.49, 3Bet Preflop: 5.71, Hands: 189)

Hero posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has K♠ K♣

fold, MP raises to 3 BB, fold, fold, Hero raises to 10 BB, fold, MP calls 7 BB

Flop: (21 BB, 2 players) 8♥ 5♦ 9♥
Hero bets 13 BB, MP calls 13 BB

Turn: (47 BB, 2 players) 3♠
Hero bets 30.04 BB, MP calls 30.04 BB

River: (107.08 BB, 2 players) 2♥
Hero bets 53 BB, MP raises to 185.12 BB and is all-in, fold

MP wins 205.08 BB

Jak rozegrać tą rękę? Przeciwnik reg, na MP folduje do 3betów 43%czasu (mała próbka 3/7), raise first z MP to 25% zakresu. AFq(FTR)38/37/52. WSD 62.
Flop i Turn myślę standard, jednak na River całkowicie się zgubiłem. Mam tam beta, czy jednak x/c, czy jednak x/f? A jeśli bet to sizing taki jakim zabetowałem czy inny? Wydaje mi się że sam siebie zvaluebetowałem.

Na wysokich broadwayach ATs+ oraz TJs, QJs ma 2 calle i głównie takie ręce u niego widzę.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
Michasia
Elite Grinder

na deepach grałbym ch/c do rozsądnego sizingu

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

1. Zwiększyłbym sizing preflop. Jesteś 200bb deep vs przeciwnik który do tej pory(wiem próbka mała, ale...) nie foldował dużo do 3betu
2.Na river w życiu nie masz valuebeta, zwłaszcza jeśli z założenia grasz b/f. IMO on tu na taki bet może całkiem sporo rąk zamieniać w blef - twój sizing wskazuje na overpare :P Też optuje za x/decide w zależności od sizingu.

Odpowiedz
Cytat
macaco2
PokerStrategist

Wg mnie jeden street za dużo betowałeś tym bardziej na deepach.
Na river zamieniasz rękę w blef i musisz poddać pota 200bb
Ja bym wolał turn x i dać mu miejsce na blefy.

Odpowiedz
Cytat
BaSingSe
Legacy Member

yeah, napewno więcej pre. Jeżeli chodzi o flopa, kiedyś oglądałem u soek'a na filmie, że na takich flopach vs reg b. dobrze jest zagrać c/flop i zacząć grać dopiero od turna, ponieważ b. rzadko mamy tutaj 3 streety value od słabszych układów + bardzo często dostaniemy tutaj reise na takim boardzie vs kumaty reg + lepiej controlujemy pota. Może warto się tutaj zastanowić nad taką linią?

as played, wg mnie, c/decider river w zależności od jego statów odnośnie rivera. :)

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K
PokerStrategist

bet flop (ostro) X/behind>>>X/call turn jeżeli x/x turn to zawsze x/call river ,jeżeli betuje turn to raise/broke max EV dla tej linii , naszej ręki i pozycji ,grając x/turn i leci check zmuszasz SDV które bijesz do betowania na river vs brak twojego zainteresowania pulą na turn (po prostu dajesz się levelować jego zasięgowi ) , board jest niski względnie bezpieczny więc jest dość spora szansa że nawet bedzie betować na uzupełnionym kolorze (w jego oczach bedziemy wyglądać na jakieś A♥:K♠: , zapędzone średnie mid pockety , air )

betując turn na river nie masz v-beta vs jego zasięg a nie chciałbym aby z rękami które bijemy również zamieniał SDv w blef QQ-TT

x flop bet turn bet river jest o tyle gorsze w tym spocie , że on nadal może nas blefować river z pozycją

BaSingSe jeżeli x flop to jak rozgrywasz rękę na dalszych streetach ???

w wersji hardcore duży bet flop , ship turn _drink: Pozdrawiam B3DNAR3K

edit. na deepie nie zwiększam sizingu pre 3-beta bo i tak nie wyrzucę go z luźniejszego calling range 3beta jeżeli bedzie chciał grać swoją łapę , a za to moge mu dac tellsa że siędzę na jakimś mocnym Made handzie i dopiero mnie cyknie postflop z 2 parkami :D , ustalając jego calling range sporz na swoje staty i swój range jaki byś tu callował bedąc na MP , skonfrontuj to z jego statami (dodaj , odejmij łapy ) i kalkuluj :profit:

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

Napisane przez EmiyaKiritsugu
1. Zwiększyłbym sizing preflop. Jesteś 200bb deep vs przeciwnik który do tej pory(wiem próbka mała, ale...) nie foldował dużo do 3betu
2.Na river w życiu nie masz valuebeta, zwłaszcza jeśli z założenia grasz b/f. IMO on tu na taki bet może całkiem sporo rąk zamieniać w blef - twój sizing wskazuje na overpare :P Też optuje za x/decide w zależności od sizingu.

Dokładnie. Tak mały sizing PF to imo spory błąd, tym bardziej jeśli villain jest prawdopodobnie zbyt loose. Do tego dodałbym 2BB na flopie.
XC flopa też jest opcją.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Napisane przez B3DNAR3K
na deepie nie zwiększam sizingu pre 3-beta bo i tak nie wyrzucę go z luźniejszego calling range 3beta jeżeli bedzie chciał grać swoją łapę , a za to moge mu dac tellsa że siędzę na jakimś mocnym

Grasz wyżej pre nie dlatego,że masz KK, ale dlatego ,że jesteście deep i 3betując do normalnego sizingu praktycznie nie masz fold equity. Z blefem też bym 3betował wyżej i wielu regów postępuje w ten sposób więc raczej nie traktowałbym tego jako tellsa.

As played oczywiście x/c też jest możliwością, aczkolwiek na deepach delikatnie bardziej wolę jednak cbet bo villain powinien mieć jeszcze więcej hand drawujących niż na 100bb deep.

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

Emiya, dziwię się, że po tym chce Ci się cokolwiek tłumaczyć gościowi:

na deepie nie zwiększam sizingu pre 3-beta bo i tak nie wyrzucę go z luźniejszego calling range 3beta

:happy:

Odpowiedz
Cytat
Michasia
Elite Grinder

x/c tylko wtedy jak wiem , że przeciwnik nie jest zdolny blefować 3 razy, bo nie usmiecha mi sie sprawdzac 3 beczki na river

Odpowiedz
Cytat