Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl200 zamiana w blef 3way

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
629 Wyświetlenia
ciachooooo
Oldschool Grinder

UTG to reg 24/20 z 17% openem, dobry, mocno wygrywający
cb oop flop 62, cb 3way 49%
x/f 68%

BU to slaby pasywny reg

pewnie po xdownach sensowny % czasu wygram na sd, ale po akcji z flopa i po checku na turnie od OR nie spodziewam się nigdy mocnych rąk, więc:
1) zamieniać w blef?
2) sizingi? grać pot pot, czy może 3/4, 3/4, a może overbety? na pewno każda opcja jest sensowna, w tym rozdaniu pomyślałem, że 3/4 3/4 mniej wygląda na blef (choć tak naprawdę, to z czym mnie niby mają bluffcatchować, a już zwłaszcza utg?)

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]CO$152.19:///////;BU$200.35:///////;SB$81.00:///////;BB$249.90:///////;MP2$200.12:///////;MP3 (Hero)$237.19:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with 9:h, 9:d.
MP2 raises to $6.10, Hero calls $6.10, CO folds, BU calls $6.10, 2 folds, BB folds.

Flop: ($21.3) Q:d, T:d, 3:d (3 players)
MP2 checks, Hero checks, BU checks.

Turn: ($21.3) Q:h (3 players)
MP2 checks, Hero bets $15.18, BU folds, MP2 calls $15.18.

River: ($51.66) 8:s (2 players)
MP2 checks, Hero bets ???

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
hahaUnaab
Oldschool Grinder

Hey,

Ja bym tutaj nie zamieniał ręki w blef.

1) Ty grajac check na flopie nie repujesz zbyt mocno (Qx+ bys najczesciej betowal na mono boardzie)

2) po tej akcji Twoich przeciwnikow masz bardzo czesto najlepsza reke, wiec gram bet i xb

Odpowiedz
Cytat
Ninjai
BlackMember

Tak z ciekawosci, ten bet na turnie, to jest poker2k15? A Pan sedzia jeszcze to potwierdza? I'm outtaaaaaa here :sdrink

Odpowiedz
Cytat
ablazer
Elite Grinder

Napisane przez Ninjai
Tak z ciekawosci, ten bet na turnie, to jest poker2k15? A Pan sedzia jeszcze to potwierdza? I'm outtaaaaaa here :sdrink

Ninjai wyszedł z cienia i tnie bez ostrzeżenia! _cool:

Odpowiedz
Cytat
ciachooooo Autor wątku
ciachooooo
Oldschool Grinder

bet na turnie to jest poker "wygram jakiś % czasu na sd, ale jak zabetuje mocno 2 razy to po x/x/x na flopie i x na turnie od OR wygram prawie zawsze"

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

Ninjai, a możesz powiedzieć czemu wg Ciebie bet na turnie jest słaby?

Odpowiedz
Cytat
Ninjai
BlackMember

Napisane przez ciachooooo
bet na turnie to jest poker "wygram jakiś % czasu na sd, ale jak zabetuje mocno 2 razy to po x/x/x na flopie i x na turnie od OR wygram prawie zawsze"

Do you even range?

Odpowiedz
Cytat
hahaUnaab
Oldschool Grinder

@Ninjai:

Mnie tutaj zastanawia jaki dajesz range dla double X tego UTG.

Jak dla mnie T9s i lepsze ręce betują OTT vs checki na flopie. Kiedy paruje się TP to spodziewam się sporo calli od gorszych parek niż moja. Betuje tutaj 88 i lepsze na turnie.

Nawet jeżeli daje mu JTs i T9s to w dalszym ciągu mam:

Board: Q♦T♦3♦ Q♥
       Equity     Win     Tie
MP2    74.66%  72.97%   1.69% { 99 }
MP3    25.34%  23.65%   1.69% { 99-66, JTs, T9s }

Serio nie widzę powodu by czekać tam turna, szczególnie na NL200.

Odpowiedz
Cytat
Ninjai
BlackMember

Z jakiej racji MP mialby betowac raptem turna, jak nie betuje flopa? Plus, kto mowi, ze on sprawdzi z 3ia parka jak twoj range jest uncapped, BTN'a Xback+bet range na tym boardzie ma conajmniej mega duzo EQ na jego 3rd P?

Zapytaj sie jeszcze, czy ty na jego miejscu sprawdzasz tutaj trzeciaj parke vs XB+bet i pewnie najczesciej razem uznamy, ze i tak ja muckujesz, bo nie wiesz, jak zbytnio grac rivery, szczegolnie, ze my betujemy we dwoch, nie bedac capped i nie betujac w mega capped range na BTNie, z racji, ze BTN spokojnie moze miec Tx, KJ etc.

Lepsze nie folduje, gorsze nie sprawdza, ale moze blefnac, jest male prawdopodobienstwo, ze dane rece maja mega duze EQ na nas, a betting-range BTNa jest wielokrotnie wiekszy od jego calling-range.

Odpowiedz
Cytat