Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl200 KQ vs unk reg

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
145 Wyświetlenia
ciachooooo
Oldschool Grinder

wszystkich procz SB mam oznaczonych na stole jako regow, jest to pierwsze rozdanie na tym stole, wiec wiem tylko,ze gram przeciwko regowi, nie mam statow, nie pamietam jak gra...

1) call czy 3b pre?
2) flop cb chyba oczywisty, co na turnie? pomyslalem, ze to swietna karta do blefu i blefowalbym tutaj T i R spodziewajac sie wielu foldow... ale czy w zwiazku z tym powinienem grac x/c turn i x/c river? a jak turn pojdzie x/x to betowac za ile % psb na river?
3) czy moze po prostu bet bet shove i inne rozwiazania to kombinowanie?
4) a moze zaczac od checku na flopie, bo nie ma 3 streetow value (grac x/c x/c x/c, albo jesli flop pojdzie x/x to bet T i R? mamy odpowiednia do tego reke, bo tylko A jest zla karta)

$1/$2 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG Player1 ($200) 100bb
UTG+1 Player2 ($250.45) 125bb
CO Player3 ($203.55) 102bb
BTN Player4 ($317.10) 159bb
SB Player5 ($46.70) 23bb
BB ciachooooo ($200) 100bb

Pre-Flop: ($3, 6 players) ciachooooo is BB Q♦ K♣
1 fold, Player2 raises to $6, 3 folds, ciachooooo raises to $20, Player2 calls $14

Flop: Q♣ 2♠ 3♦ ($41, 2 players)
ciachooooo bets $18, Player2 calls $18

Turn: K♠ ($77, 2 players)
ciachooooo checks, Player2 bets $24, ciachooooo raises to $66, Player2 folds

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
soekholdem
BlackMember

Cześć,

Pamiętaj, że jest też opcja fold preflop ;D 3bet mi się bardziej podoba mamy extra CRE i duży respekt w pozycjach.

Nie mamy 3 street value, ale to jest adekwatna sytuacja do KJ gdzie po prostu zawsze uderzasz ten board as bluff i cbet tu z value jest konieczny. Grając check z perspektywy UTG co masz na tej pozycji? Mooooże JJ, reszta to KK+,Qx, bo co poddajesz x/f na tym boardzie :D ?

Na turnie spada ciekawa karta i patrząc na jego range to wszystko na niej wyrzuca oprócz AQ, które 1. Ma mało 2. Pewnie i tak zrzuci na bet/bet/bet.
Idąc dalej tym tropem chcemy żeby coś z robił z szerszą porcjąswojego range także check jest extra.

Checkiem możesz repować wszystkie Qx + jakieś randomowe ręce które stwierdziły, że się poddają vs UTG.

x/c x/c bardzo mi się podoba. Niech zacznie blefować swoje PP albo tworzyć coś z floatami. AK też pewnie betnie turn i river.

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
ciachooooo Autor wątku
ciachooooo
Oldschool Grinder

on jest utg+1 nie utg, ale znowu wielkiego znaczenia to nie ma:)

poddaje jesli 3betowalem jakies SC

$1/$2 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG Player1 ($200) 100bb
UTG+1 Player2 ($250.45) 125bb
CO Player3 ($203.55) 102bb
BTN Player4 ($317.10) 159bb
SB Player5 ($46.70) 23bb
BB ciachooooo ($200) 100bb

Pre-Flop: ($3, 6 players) ciachooooo is BB Q♦ K♣
1 fold, Player2 raises to $6, 3 folds, ciachooooo raises to $20, Player2 calls $14

Flop: Q♣ 2♠ 3♦ ($41, 2 players)
ciachooooo bets $18, Player2 calls $18

Turn: K♠ ($77, 2 players)
ciachooooo checks, Player2 bets $24, $24 to ciachooooo ($162)?

co vs taki sizing? wyglada to dla mnie na protekcje z np TT, wolisz tutaj call tak jak napisales, czy moze warto rozwazyc malutki raise i zobaczyc jego reakcje? jesli zrobilbym np raise do 64 i okazaloby sie, ze przeciwnik folduje, to notka i w przyszlosci powinno to przyniesc kupe kasy (moze nie konkretnie w tym spocie, bo w tym bym z semiblefami gral na takim turnie bet i shove any river)

Odpowiedz
Cytat
soekholdem
BlackMember

Bardziej był bym ciekaw jak on reaguje gdy to zagrasz na szerokich rangach. Tutaj na wąskich jest mniej floatów, więc nie powinno Cie to interesować jak on responduje do min x/r turn. Gra jest bardziej SF ze względu na węższe zakresy.

Nadal wolę x/c i liczę na spazz na river. Wiesz on nie ma TJ czy AsXs bo by betował więcej żeby FEq budować od Qx. Po prostu chce wyglądać na tym turnie jak najsłabiej.

Odpowiedz
Cytat