Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl20 Tt

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
168 Wyświetlenia
Maciekelo

http://weaktight.com/4788436

Przeciwnicy to unki.

Preflop standard. Kiedy inicjator nie stawia cbetu sam value betuje. BU folduje a utg gra mi raise i jedyne co mi przychodzi w tej chwili do głowy to WTF ? Board jest suchy i jego c/r z value handem nie ma kompletnie sensu. Gram call nie wiedząc tak na prawdę gdzie jestem ale chcę zobaczyć co typ zrobi dalej. Turn jedynie daje strita dla 78 ale patrzac ze gosc jest na utg to rzadko sie spodziewal tak luznego open raise'a z wczesnej pozycji. Biorąc pod uwagę to co odwalił na flopie gram check back z intencją callowania any river. Na ostatnim stricie też dostaję check więc nie spodziewam się u niego monsterów, lecz nie widzę też value w betowaniu bo od czego ? Nie mam w sumie żadnego info o gościu ale nie spodziewam się by trzymał 9x tym bardziej kiedy każde 8 ma już strita. Oglądam showdown by wiedzieć z czym on tak gra. Moje myślenie jest w miarę poprawne ? Co gdyby kontynuował agresję ? Na unka pewnie bym foldował turna bo moja over para też nie jest mocna.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
LICHYMAX

Cześć

Jeżeli UTG nie cbetuje w dwóch graczy to na 99% nie ma overpary ani lepiej. Jego check na turnie potwierdza że ma gówienko.Najczęściej bedą to overkarty bo w jego oczach trzymasz właśnie PP i liczy na trafienie swoich outów. Dlatego moim zdaniem powineneś betować turn żeby wyrzucić jego część eqiuty w puli i ewentualnie dostać call od over kart.
Poprzez check dajesz mu okazje żeby coś złapał.
Na tym riverze gram raczej chb.

Odpowiedz
Cytat
hahaUnaab

Tez gram call flop ale na kontynuacje agresji folduje raczej na unka. Co do jego check turn to wole betowac tam samemu, bo wg mnie prawie zawsze będzie się poddawał i nie chce rozdawac EQ jego overkartom. Na river tez nie widze value.

Odpowiedz
Cytat