Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl20 Tt

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
155 Wyświetlenia
boobaaboo

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$15,32:34/24/15/0,5/25/0/-/50;BB$21,98:161/6/2/-/0/7/100/-;MP1$26,36:64/31/5/2,2/16/20/-/0;Hero$18,91:///////;[/tg]
0,1/0,2 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.65 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP2 with T♠, T♥
UTG2 folds, MP1 calls $0,20, Hero calls $0,20, 3 folds, SB calls $0,10, BB checks.

Flop: ($0,80) Q♦, 9♦, T♦ (4 players)
SB checks, BB checks, MP1 checks, Hero bets $0,80, 2 folds, MP1 calls $0,80.

Turn: ($2,40) 7♣ (2 players)
MP1 checks, Hero bets $2,40, MP1 raises to $5,80, Hero calls $3,40.

River: ($14,00) Q♣ (2 players)
MP1 bets $11,20, Hero raises to $12,11 (All-In), MP1 calls $0,91.

Final Pot: $38,22

Results follow (highlight to see):
Hero shows a full-house, tens full of queens (Ts Th)
MP1 shows a flush, ace high (Ad 8d)

Hero wins with a full-house, tens full of queens (Ts Th)

Dużo się działo na innym stole i udało mi się w ostatniej chwili wcisnąć guzik na call. Choć normalnie by był czysty raise.

5 odpowiedzi
rusher88

Dostales seta na niefajnym boardzie i przy zlimpowanej puli preflop, co nie wyklucza mozliwosci flusha.

Nadal jestem przeciwnikiem ( pol forum mnie pewnie znowu zje za ten komentarz ) betowania w pule, jednak tutaj na flopie widze usprawiedliwienie - duza ilosc przeciwnikow.

Jednak MP1 ma WTS 16, tak wiem tylko 64 rece, ale raczej mu nie skoczny nagle na 50+ :D

Stad na turnie betowania w pule juz nie widze, mimo to nie widze anbys mogl uniknac stackowania sie tutaj niezaleznie od Q na river, chcoiaz uwazam ze linia przeciwnika ( juz widzac zagranie na river ) swiadczyla o flushu, badz innym secie.

PS. Najwiekszym Twoim bledem, to jest nieuzupelnienie stacku do 100BB.

Thorek

Masz bardzo niefajna tendencje do limpowania. Tysiace razy juz pisalem, ze limpowanie jest zle. Nie mamy odpowiedniej puli, zeby wyciagnac value, jesli zlapiemy nasz uklad, nie mamy pojecia o rekach przeciwnikow i dopuszczamy bardzo przypadkowe uklady do gry. Na flopie betujemy 2/3 puli, ale tutaj mam jedna z nielicznych niezgodnosci z rusherem, a mianowicie przy zlimpowanych boardach i trafionym ukladzie mozemy sobie pozwolic na bet w pule, w celu podbudowania jej. Co prawda jest to nieco czytelne zagranie, ale jezeli decydujemy sie na udzial w takich pulach to cieszymy sie nawet ze zgarniecia blindow (dlatego ja zupelnie unikam gry na niepodbitych boardach, bo niczego dobrego ona nie wrozy). Inna sprawa, ze board jest tu nieprzyjazny, dlatego warto mimo wszystko zagrac standard 2/3 puli. Na turnie juz betowanie w pule jest zle (w ogole widze, ze masz tendencje betowania w pule, albo w jej polowe - rozwiazania posrednie sa najlepsze, powinienes betowac w 2/3 zawsze). W ogole na tak niekorzystnym boardzie zastanawiam sie czy nie ma sensu skorzystac z darmowej karty. Nasz uklad ma spora wartosc na showdownie, ale bije nas sporo ukladow (tymbardziej, ze board zlimpowany :/). Co prawda jest niebezpieczenstwo, ze dojdzie 4 karta w kolorze, ale nie mozemy wykluczyc, ze przeciwnik juz teraz ma kolor. Dodatkowo ograniczamy pule. Gdy na riverze dostajesz fulla to masz gre na stacki ze spokojnym sumieniem. Gdybys fulla na takim boardzie nie ma sensu sie stackowac.

rusher88

Thorku drogi, niezgodnosci ze mna? :) Przeciez napisalem ze na flopie widze usprawiedliwienie betu w pule, jednak na turnie juz nie :)

Thorek
boobaaboo Autor wątku
boobaaboo

Masz bardzo niefajna tendencje do limpowania.

Tak naprawdę to mało limpuje, a napewno nie z TT. Tu jednak za późno zobaczylem to i na raise nie było czasu. Praktycznie to byłs sekunda na decyzje bo inaczej by przepadło.