Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL20 KJs

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
104 Wyświetlenia
boobaaboo

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$12,25:19/53/26/3,0/57/-/-/0;CO$21,21:408/20/8/2,5/14/28/86/75;Hero$38,50:///////;[/tg]
0,1/0,2 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.65 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with K♥, J♥
4 folds, CO raises to $0,60, Hero calls $0,60, SB folds, BB calls $0,40.

Flop: ($1,90) 6♥, Q♥, 9♣ (3 players)
BB checks, CO bets $0,95, Hero calls $0,95, BB raises to $3,40, CO folds, Hero calls $2,45.

Turn: ($9,65) K♣ (2 players)
BB bets $8,25 (All-In), Hero calls $8,25.

River: ($26,15) K♦ (1 players)

Final Pot: $26,15

Results follow (highlight to see):
Hero shows three of a kind, kings (Kh Jh)
BB shows two pairs, kings and nines (9s 6c)

Hero wins with three of a kind, kings (Kh Jh)

CO sprawdziłem ponieważ grał bardzo weak postflop, natomiast BB to super agressive, podbijał praktycznie z każdą ręką więc na turnie oceniłem,że jestem z przodu z TP + flush drow i gutshot

1 odpowiedź
Thorek

Hmmm nie przypominam sobie, zeby nasze artykuly propagowaly gre ala calling station. Nie angazuj sie w takie rozdania, bo nie wyjdziesz na nich dobrze. Masz pozycje, wiec jak chcesz rozegrac to KJs, to 3betuj przeciwnika. Callujac zdajesz sie na laske kart i jezeli nic nie trafisz to nie masz szans zgarnac puli. Poza tym limpowanie nie daje nam potrzebnych informacji i w ogole jest slabe. Kolejna sprawa. Fajnie, ze czytasz przeciwnikow, ale jeszcze dobrze by bylo jakbys to wykorzystywal. Skoro piszesz, ze przeciwnik gra weak postflop to masz easy raise i probujesz go wywalic z rozdania. Dla mnie jest to oczywiste, ze jezeli przeciwnik latwo sie sklada, a my nic nie mamy to to jest easy raise, a nie call. Pozniej masz kolejnego reada na BB, ze to maniak, chociaz jego AF na to nie wskazuje, ale faktycznie do showdownu bardzo latwo dochodzi, ale wygrywac to nie za bardzo mu wychodzi. Call na raise BB na flopie tez nie wchodzi w gre. Z takim readem mozesz go pushowac, poniewaz przeciwko jednej parze jestes do przodu, ale call w zadnym wypadku!!! Twoje szanse na turnie spadaja juz o 20% jesli nie trafisz tp krola lub nie dojda twoje drawy, wiec call na flopie jest duzym bledem. Ogolnie jest to jedno z najgorzej rozegranych rozdan ostatnio na forum i miales duzo szczescia, ze to wygrales.