Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL20 A2s

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
224 Wyświetlenia
strobol

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.20(BB) Replayer
SB ($15.41)
BB ($22.48)
UTG ($20)
CO ($36.20)
Hero ($20)

Dealt to Hero 2♥ A♥

fold, CO raises to $0.60, Hero raises to $1.80, fold, BB calls $1.60, fold

FLOP ($4.30) 4♥ Q♦ 5♣

BB checks, Hero bets $2.60, BB calls $2.60

TURN ($9.50) 4♥ Q♦ 5♣ 4♣

BB checks, Hero checks

RIVER ($9.50) 4♥ Q♦ 5♣ 4♣ 7♣

BB bets $4.50, Hero folds

BB wins $9.03

CO: 20/17/4 taki sobie reg.
BB: 50/14/0 taka sobie fiszka.

Odpuszczać cbeta na takim flopie vs calling station fish?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
ransoft500

Właśnie zobacz jak 3bet blefujesz IP z CRE jest super bo przeciwnik pasuje tam bardzo często - zarabiasz masę kasy - ale zobacz kogo masz na blindach jeśli to koleś który w co 2 rozdaniu jest w puli to musisz mieć to na uwadze czy to że zagrasz za 2 czy za 3$ nie ma to dla niego znaczenia - on chce grać 97o OOP to zapłaci - dlatego bo chce.

Więc dobra rada jeśli grasz luźny 3bet i na blindach masz fisha to rób to z węższym range - ja np dużo bardziej wolę tutaj 3betować 88 jeśli wiem że luźno sprawdza, niż właśnie A2.

Jeśli już 3betowałeś i ciebie sprawdził to flop jest i fantastyczny i tragiczny - zobacz jego Fcbet i oceń jeśli ma wysoki to wywala on tam air jeśli niskie to bądź pewny że 66+ to on tutaj nigdy nie pasuje,OC podobnie.
Ja mimo wszystko gram Cbet ponieważ flop jest super,masz pozycję + auty na nutsa + wysokie IO możesz być pewny że gdy trafisz to on tutaj oddaje cały stack :) oraz FE jeśli masz info ze dużo pasuje do 3betu, jakieś notki, dynamika.

Odpowiedz
Cytat
strobol Autor wątku
strobol

Z konkretnymi readami jest tu ciężko, bo to ze stolika anonimowego na unibet. Na żadnego przeciwnika nie mam więcej jak 100 rąk i tylko zapisałem sobie staty. Dlatego ready są takie, że 3betuję rega tych stawek, a dostaję call od fisha calling station.
Cbet zagrałem ze względu na to co napisałeś. Mam swoje outy, pozycję i inicjatywę ale głównie liczyłem na FE na takim flopie. Skoro dostałem call to on pewnie trzyma Qx albo pocketa. Z Qx będzie się stackować a pockety 66-JJ może wywali na river jakbym grał be/bet/bet ale jednak za drogo i bez sensu (jakby sprawdził wszystko) skoro nawet z tego readu nie skorzystam już później (stolik anon).

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

pytanie dodatkowe dla sedziego:
- na T spada :heart: co gramy?

Odpowiedz
Cytat
variat

ja betuje mniej flopa, bo fisz i tak wyrzuci jak nic nie ma i chce wyrzucic, czyli za 2$

dalej nie betuje, na :heart: tez nie betuje bez info, ze gosc calluje cbety z Ax

Odpowiedz
Cytat
hahaUnaab

Nie do konca podoba mi sie ten 3bet z A2s jezeli masz za soba tak luznego gracza. Wolalbym tam 3betowac wtedy KJ, ktore w przypadku calla ma lepsze playability i pewnie dalej dominuje range przeciwnika.

Postflop tez gram cbeta, bo zwykle slabi gracze na tych limitach graja fit or fold w wiekszych pulach, w razie czego mamy 1OC+GS+bdfd.

Jak on calluje to poki nie wiem, ze jest inaczej to obstawiam go na Qx, 4x,5x,66-JJ. Nie barreluje tego turna, bo nie wiem co on jest w stanie zrzucic, moje equity sie nie poprawilo, karta ktora spadla nie jest scary dla jego 2-3 par.

@jarrekz, ja bym chyba odpalil druga beczke na Th, bo sadze, ze wtedy moze zrzucic swoje 2-3 pary i na river zostaje juz u niego zwykle tylko Qx, a nasze equity jak wiadomo wzroslo.

Odpowiedz
Cytat