Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 ZOOM AKo

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
328 Wyświetlenia
mannequino
Oldschool Grinder

Zapomniałem o info :D

Gość gra 12/9 po 75 rękach iii w smie tyle

AA, KK raczej 3betują pre flop więc obstawiam go na gorsze Ax i AK
Check na R żeby dać mu szanse zablefować ale nie spodziewałem się ponad 50% stąd też rozdanie tutaj

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $1.84 (92 bb)
BB: $2.29 (114.5 bb)
Hero (UTG): $2.03 (101.5 bb)
MP: $2 (100 bb)
CO: $2 (100 bb)
BTN: $2 (100 bb)

Preflop: Hero is UTG with K♥: A♣:
Hero raises to $0.06, MP calls $0.06, 3 folds, BB calls $0.04

Flop: ($0.19) 7♣: 7♦: A♥: (3 players)
BB checks, Hero bets $0.16, MP calls $0.16, BB folds

Turn: ($0.51) K♣: (2 players)
Hero bets $0.36, MP calls $0.36

River: ($1.23) 2♠: (2 players)
Hero checks, MP bets $0.71, Hero raises to $1.45 and is all-in, MP calls $0.71 and is all-in

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
jarekhell1
PokerStrategist

Jakies info, cokolwiek ? Jakis komentarz ?

Odpowiedz
Cytat
mistralx
PokerStrategist

Ja zagrałbym tutaj c-bet flop, c-bet turn, block-bet/fold river.

Villain 12/9 dość rzadko (jeżeli nie nigdy) da Ci tutaj aż trzy streety value ze słabszym Ax, dlatego na riverze zagrałbym właśnie jakiś think v-bet w stylu 30% pota. On na takim boardzie nie ma co zamieniać w blef, swoje SDV w postaci AJ i AQ po prostu zaczeka, a grając nisko jest spora szansa, że callnie.

Co do Twojej linii, nie grałbym tak wysoko na tak ultra suchym Flopie, jakieś 65% w zupełności wystarczy.
As played to jest raczej check/call. Potrzebujesz do calla ok. 26% equity, dając mu taki zakres masz nieco więcej:

Stół: 7♣7♦A♥ K♣ 2♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    28.57%    0.00%   28.57% { AcKh }
MP3    71.43%   42.86%   28.57% { 77, AKs, 87s, AKo }

Odpowiedz
Cytat
jarekhell1
PokerStrategist

Tez mi sie podoba linia b/b/ b/fold river. I wlasnie cos w okolicach 30% bedzie spoko, do raise masz ucieczke jeszcze z tego spota spokojna. Nic gorszego nie zagra raise, AQ/AJ nie koniecznie callnie gruby bet na river. X moim zdaniem jest najgorsza opcja, bo tracisz value.

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

check shove river wieje biedą bo nie sprawdza nas nic gorszego, co więcej rzadko betuje w nas coś gorszego, koledzy powyżej musicie zwrócić uwagę na to że gość w tym spocie najpewniej nie 3betuje AK i block betując river dostajemy często shove na twarz od tej ręki, więc block bet fold odrobinę ssie ale z drugiej strony każda inna linia jest jeszcze gorsza, dlatego wydaje mi się że błąd był już wcześniej a mianowicie nie potrzebnie betujesz turna, z tym przeciwnikiem nie masz 3 streetów value.

Odpowiedz
Cytat
jarekhell1
PokerStrategist

Nie do końca jestem przekonany czy dostaniemy tu od AK Shove na river, bo jaki to ma sens ? Przecież tu shova nic słabszego nie callnie nigdy. Mówisz żeby nie betowac turna, w takim razie zakładam linie bet xc x ? Mamy top 2 ale tak naprawdę na river wcale nasz call może nie być super happy, bo większość Ax zagra xb a zabetuje prawie zawsze jakiś 7x, 87 A7, 1 combo 77. Dlatego uważam ze wiecej value będzie w linii bet bet i b/f river, + będziemy wiedzieć na co gramy po akcji przeciwnika.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Wyżej turn, all-in river i niech sobie sprawdza z AQ czy ATs. Check/raise jest bardzo, bardzo zły ponieważ on z AQ weźmie showdown.

Odpowiedz
Cytat