Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 TT

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
448 Wyświetlenia
Stalmi321

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.84 (142 bb)
BB: $2.74 (137 bb)
Hero (UTG): $2 (100 bb)
MP: $0.92 (46 bb)
CO: $1.52 (76 bb)
BTN: $2.70 (135 bb)

Preflop: Hero is UTG with T♠: T♥:
Hero raises to $0.06, MP calls $0.06, CO folds, BTN calls $0.06, SB raises to $0.32, 4 folds

Results:

Spoiler

$0.26 pot
SB mucked and won $0.26 ($0.20 net)

MP 40/4 po 48h, BTN 38/20 po 57h, SB 89/50 po 313h (17% 3bet, 14% sqz)

Krótkie pytanie. Powinienem to wrzucić, na takiego agro gościa?

Teoretycznie na taki range, jestem z przodu:

Equity  Wygrana  Podział
MP2    59.99%   59.48%    0.51% { TsTc }
MP3    40.01%   39.51%    0.51% { 22+, A2s+, KTs+, QTs+, JTs, AJo+, KQo }

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
HandSmither

Ja bym to callował. Sam mówisz że typo jest aggro. Zauważył ładną pulę na pre flopie do zgarnięcia i wykorzystał do tego agresję. Szczególnie że typ to turbo fish 89/50 może tam mieć any two. Masz TT na EP, w puli razem z Tobą jest 4 graczy. Implied oddsy przy trafieniu seta są ogromne. Prawdopodobnie dostałbyś od tego fisha na SB całego stacka bo raczej nie spasowałby ręki po takim 3becie. Do tego masz nad nim pozycję. Ktoś z 89/50 na każdym A i K może wrzucić all ina z dupy chcąc Cię wyrzucić z puli. 14% sqz i 17% 3betu oznacza mniej więcej tyle że ziomek nie szuka pieniędzy tylko emocji.

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

Call zależy tak naprawdę głównie od gracza na MP. Jeśli jest to dobry gracz to jest to fold, jeśli fish to jest to call. Różnica wynika stąd, że dobry gracz z MP mógł zrobić tylko call do otwarcia z UTG mając na ręku QQ, AK i JJ i teraz to shipnie na snapie wiedząc, że nie masz AA, AK i KK, które sam byś szipował po takiej akcji.
Wiem, że to NL2 i tu może być różnie, ale piszę sposób w jaki powinieneś myśleć podejmując decyzję przy takiej akcji :)

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321

Call mi się wydaje trochę słaby. Bo za nami mają akcje jeszcze dwaj przeciwnicy. Jak któryś z nich wrzuci, to musimy pasować. Jak przynajmniej jeden sprawdzi to nie mamy na niego pozycji. Jak dwóch to już w ogóle. A ciężko grać TT w multi way bez pozycji, bo każda overcard jest scary, a pula będzie nabudowana.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither

To jakbyś chciał to rozegrać? Poprzez fold? Bo 4 beta to ja tutaj nie widzę nigdy.

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321

No moim zdaniem gramy albo 4bet, albo fold. Bo call 20 pod seta jest nieopłacalny i jakbyśmy sprawdzali, to każda wyższa karta jest scary i będziemy musieli pasować. Nawet jak będę miał overpare na flopie, to też super happy nie będę jak ktoś mi wrzuci.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither

MP to fish. BTN pewnie reg, który nie callowałby AA i KK przeciw dwóm wczesnym pozycjom. Szczególnie że pula już się zbuduje jak dojdzie do SB aggro fisha który robi właśnie takie akcje jak 3bet 17%, więc na 4beta pewnie i by się często pokusił. Jak nie chcesz ryzykować i wiesz że źle to rozegrasz to faktycznie fold. 4bet z TT w takiej sytuacji to dla mnie palenie kasy.

Napisane przez joannamarta
Call zależy tak naprawdę głównie od gracza na MP. Jeśli jest to dobry gracz to jest to fold, jeśli fish to jest to call. Różnica wynika stąd, że dobry gracz z MP mógł zrobić tylko call do otwarcia z UTG mając na ręku QQ, AK i JJ i teraz to shipnie na snapie wiedząc, że nie masz AA, AK i KK, które sam byś szipował po takiej akcji.
Wiem, że to NL2 i tu może być różnie, ale piszę sposób w jaki powinieneś myśleć podejmując decyzję przy takiej akcji :)

No właśnie. MP to fish z 46bb. Nie sądze że byłby taki tricki. Prędzej by to shipnął z byle gównem żeby wystraszyć przeciwników i zgarnąć pulę.

Odpowiedz
Cytat