Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl2 Tt

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
137 Wyświetlenia
Skowik

No to jeszcze jedna ręka do oceny, tym razem TT.

TT to dla mnie taka parka z pogranicza, z jednej strony wyższa niż niższa ale z drugiej za mała na 3bety i all-in pre flop.

Rozdanie:
Poker Stars $2.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1636356
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

UTG: $2.10 - VPIP: 16, PFR: 14, 3B: 5, AF: 3.3, Hands: 286
Hero (MP): $2.00 - VPIP: 14, PFR: 9, 3B: 1, AF: 2.1, Hands: 8062
CO: $3.80 - VPIP: 56, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0.6, Hands: 18
BTN: $1.57 - VPIP: 0, PFR: 0, 3B: 0, AF: 2.0, Hands: 6
SB: $3.92 - VPIP: 62, PFR: 10, 3B: 0, AF: 2.3, Hands: 21
BB: $1.53 - VPIP: 38, PFR: 19, 3B: 0, AF: 0.6, Hands: 21

Pre Flop: ($0.03) Hero is MP with T :diamond: T :heart:
1 fold, Hero raises to $0.06, CO calls $0.06, 1 fold, SB calls $0.05, 1 fold

Flop: ($0.20) 8 :diamond: 5 :club: 9 :club: (3 players)
SB checks, Hero bets $0.20, CO calls $0.20, SB folds

Turn: ($0.60) 6 :heart: (2 players)
Hero bets $0.43, CO raises to $0.86, Hero calls $0.43

River: ($2.32) 2 :diamond: (2 players)
Hero checks, CO bets $2.68, Hero calls $0.88 all in

(tym razem statystyki wkleilem konwerterem :D )

Pre flop:
standardowe podbicie 3BB, jak widac mamy tam 3 graczy którzy moga wejść w rozdanie z byle czym

Flop:
mam overparę więc robie C-bet. Jedna osoba sprawdza. Ponieważ również sprawdził preflop wydawało mi się że zbiera do koloru, lub ma jakąś parkę z tych które są na flopie.

Turn:
Czy łaskawy? Dobre Pytanie :)

Z jednej strony nie ma koloru, z drugiej mamy draw do strita. No ale żeby koleś miał akurat 7? Come on!

Robię wiec kolejny bet for value. Dostaje od niego re-raise...

Tu już wiem że powinienem zrobić Fold. Ale do tego momentu czy to jest poprawnie grane?

Na zdrowie!
Skowik

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

czesc

na pf radze otwierac jednak 4bb jako standard, na tych limitach skupiasz sie na wyciaganiu maksymalnej ilosci value ze swoich rak wiec chcesz budowac duza pule juz od pierwszej rudny licytacji
na flopie podoba mi sie cbet i jest on standardowy, dodatkowo PSB jest tutaj takze fajny bo fiszka nie odpusci tutaj zadnej parki z drawem/tp czy golego drawa
na turnie spada nieprzyjemna karta, daje kilka kombinacji twopair/strita, ofc bet tutaj wciaz moze byc dobry bo zadna 9x czy nawet 8x moze nie foldowac + wciaz moze miec jakies drawy z overkartami na ktore prowadzimy
co bym tutaj zmienil to - nizszy sizing beta, za jakies .35-40$ bo jednak jest to thin vbet i chce mu dac dobra cene za callowanie z gorszymi ukladami (moze na tym boardzie czesc rak wyrzucic do wyzszego beta) i na raise masz fold, on po pierwsze na razie wydaje sie pasywny a po drugie Ty masz tzw. bluffcatchera i bez informacji, ze on potrafi blefowac w takich spotach powinienes odpuscic sobie callowanie bo zauwaz, ze wiekszosc rak ktore tutaj maja jakies srednie sd value zagra po prostu call liczac na tani showdown a raisuja glownie lepsze rece

pozdro

Odpowiedz
Cytat