Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl2 - Tt

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
191 Wyświetlenia
Fikoret

Witam poniżej rozdanie

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (10 handed)

Known players:
[tg]SB$1.92:///////;BB$3.75:///////;UTG$5.14:///////;UTG1$3.09:///////;UTG2$1.00:///////;MP1$2.05:///////;MP2$1.12:///////;MP3 (Hero)$1.91:///////;CO$1.00:///////;BU$6.15:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with T:s, T:c.
UTG2 posts deadblind, 2 folds, UTG2 checks, MP1 folds, MP2 raises to $0.04, Hero calls $0.04, 4 folds, UTG2 calls $0.02.

Flop: ($0.15) 4:d, 4:h, 3:c (3 players)
UTG2 checks, MP2 bets $0.06, Hero raises to $0.12, UTG2 folds, MP2 raises to $0.24, Hero calls $0.12.

Turn: ($0.63) 5:c (2 players)
MP2 bets $0.20, Hero raises to $0.64, MP2 calls $0.64, Hero calls $0.20.

River: ($2.31) Q:h (2 players)

Final Pot: $2.31.

Wiem że ocena tej gry będzie miażdżąca ale pomimo tego chcę się upewnić że wytkniecie mi te same błędy które ja zauważyłem.

2 odpowiedzi

Nie masz 100bb co napewno ci judge podkresli przy ocenie. Ustaw auto re-buy na, micro na to nikt nie zwraca uwagi. Na mini beta, ja 3betuje TT. Na flopie mysle, ze powinien re-raise isc do 0,16$. W sumie to bije cie tylko 4x, 33, 55, JJ+, czyli dosyc waski zakres rak. Nie wiem co na stack-offa powie judge, ale mysle, ze nie jest to takie zle.

Thorek

Witaj.

W big stack strategy gramy pełnym stackiem 100BB lub więcej, a jeśli spadamy poniżej tej granicy, uzupełniamy stack do wyżej wspomnianych 100 BB. W przeciwnym wypadku nie możemy w pełni realizować założeń strategii BSS.

Co do rozdania, to rzeczywiście zagrałeś tutaj nie najlepiej. Przede wszystkim preflop. W teorii tutaj masz oddsy na grę pod seta, ale tak naprawdę ja odbieram takie minibety jak trochę mocniejszy limp i twój call jest nieco weak do takiego zagrania. Powinieneś zagrać raise w wysokości 4x bet przeciwnika ze względu na miniraise. Postflop też nie wygląda to fajnie. Pamiętaj, że nigdy nie mini raise'ujemy zarówno na preflopie, jak i postflop. To jest zagranie złe. Tutaj ten raise flop powinien być do 0,2 $. Po swoim zagraniu zostajesz w heads-upie z półstackiem, który ciebie 3-betuje. Masz overpair i półstacka. Ty chcesz się tutaj stackować na flopie, ponieważ w tym momencie wypłaca ci się tutaj mnóstwo pocketów, a gdy na kolejnym streecie spadnie wysoka karta, to jego aktualna overpair będzie już tylko middle pair, czyli straci na wartości, a tobie będzie trudniej wyciągnąć od niego value. Dlatego przy takim boardzie w grze na półśtacka chcesz grać na stacki już na flopie, a więc powienieneś przeciwnika 4-betować.

Pozdrawiam.