Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 QQ

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
328 Wyświetlenia
Winnc

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $5.33 (266.5 bb)
BB: $2 (100 bb)
UTG: $5.50 (275 bb)
MP: $8.14 (407 bb)
CO: $2.33 (116.5 bb)
BTN: $0.92 (46 bb)

Preflop: Hero is SB with Q♥: Q♦:
UTG folds, MP raises to $0.06, 2 folds, Hero raises to $0.18, BB folds, MP calls $0.12

Flop: ($0.38) 5♣: 9♥: 4♠: (2 players)
Hero bets $0.24, MP calls $0.24

Turn: ($0.86) 7♦: (2 players)
Hero bets $0.46, MP calls $0.46

River: ($1.78) 4♣: (2 players)
Hero checks, MP bets $7.26 and is all-in, Hero folds

Results:

Spoiler

$1.78 pot ($0.06 rake)
Final Board: 5♣: 9♥: 4♠: 7♦: 4♣:
Hero mucked Q♥: Q♦: and lost (-$0.88 net)
MP mucked and won $1.72 ($0.84 net)

Na sam start moj pierwszy bład - 266bb na stole.

Mysle, ze preflop standard - tak samo flop i turn, bicie pod value.
I przychodiz river... Powinienem dalej bić? Nie chcialem zeby rozdanie oparte na jedynie over pair miało aż tak nabudowaą pule - tu też pojawił sie fakt ze zarówno ja i villain mamy gigantyczne stacki.
Niepotrzebna kontrola puli na riverze, czy może powinna byc na turnie? A może powinienem dalej betowac river?

Nie powiem, pozycja by mi tu znacznie ułatwiła zycie i może jeszxcze na gościu bym zarobił :f_biggrin: :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
trzasku

Preflop: Na deepie powinno się 3-betować większym sizingiem ponieważ jak przeciwnik ma callnąć to i tak to zrobi z racji na dobre oddsy. Tutaj myślę, że można użyć 4-5x.

Flop: Gram cbet for value za 2/3 od overkart, JJ-TT, 88-66, 9x.

Turn: Ponownie cbet for value za 2/3 od JJ-TT, 88, 9x.

River: Dalej jest to według mnie zawsze valuebet za około 1/2 od JJ-TT, 88, 9x. Check to według mnie duża strata value ponieważ przeciwnik nie ma praktycznie nigdy lepszej ręki od nas (jedyne lepsze ręce to sety). As played check/fold po jego shovu, gdyby zabetował do ~1/2 grałbym call bo może to robić z JJ-TT.

Odpowiedz
Cytat
Winnc Autor wątku
Winnc

Napisane przez trzasku
Preflop: Na deepie powinno się 3-betować większym sizingiem ponieważ jak przeciwnik ma callnąć to i tak to zrobi z racji na dobre oddsy. Tutaj myślę, że można użyć 4-5x.

Flop: Gram cbet for value za 2/3 od overkart, JJ-TT, 88-66, 9x.

Turn: Ponownie cbet for value za 2/3 od JJ-TT, 88, 9x.

River: Dalej jest to według mnie zawsze valuebet za około 1/2 od JJ-TT, 88, 9x. Check to według mnie duża strata value ponieważ przeciwnik nie ma praktycznie nigdy lepszej ręki od nas (jedyne lepsze ręce to sety). As played check/fold po jego shovu, gdyby zabetował do ~1/2 grałbym call bo może to robić z JJ-TT.

Ok, dzięki za wskazówke z sizingiem - nie wiedzialem o tym :).

Teraz patrząc po kilku godiznach z dystansem teraz rzeczywiscie wydaje mi sie oczywisty bet na riverze.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Możliwe, że zaczekałeś nie przez błąd w strategii ale błąd w mindsecie np. strach bo gracie na deepach. Ja wychodzę nawet na NL200+ przy 150bb więc nie jest to nic czym trzeba się wstydzić.

Odpowiedz
Cytat
Winnc Autor wątku
Winnc

Napisane przez trzasku
Możliwe, że zaczekałeś nie przez błąd w strategii ale błąd w mindsecie np. strach bo gracie na deepach. Ja wychodzę nawet na NL200+ przy 150bb więc nie jest to nic czym trzeba się wstydzić.

Oczywiście, mam tego świadomość :D Niczego sie nie wstydzę. Jak tylko mogę i "pamietam" to staram sie kontrolować stack i ew. wychodzić. Mindset ostatnio nadszarpany przez serie bad beatów - jakos mi one nie pomagaja w wyciąganiu value w innych rozdaniach :f_biggrin: :f_biggrin: :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat