Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl2 Qq

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
143 Wyświetlenia
jacknintyfour

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP1$0.81:///////;MP2$2.84:///////;MP3$1.86:///////;CO$2.03:///////;BU (Hero)$2.01:///////;SB$2.37:///////;BB$3.74:///////;UTG2$1.30:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q:c, Q:h.
2 folds, MP2 calls $0.02, 2 folds, Hero raises to $0.10, SB folds, BB raises to $0.34, MP2 folds, Hero calls $0.24.

Flop: ($0.71) 5:h, 3:c, 9:c (2 players)
BB bets $0.68, Hero raises to $1.67, BB calls $0.99.

Turn: ($4.05) 8:c (2 players)

River: ($4.05) 7:h (2 players)

Final Pot: $4.05.
Results follow:

BB shows a pair of kings(K:d K:h).
Hero shows a pair of queens(Q:c Q:h).

BB wins with a pair of kings(K:d K:h).

Hmm to moja pierwsza ręka jaką wstawiam, kurde dumny z siebie jestem. :fuckyeah

O przeciwniku, w sumie nic nie wiem, jednak cały czas był spokojny, aż nagle się zerwał, więc dawałem mu JJ-AA, no może jeszcze TT.
Po jego 3b zastanawiałem się nad AI preflop, jednak wszystko mówiło mi, że ma KK, AA i chciałem zobaczyć flopa, żeby grać AI z czystym sumieniem.
Jest flop i widzę jego beta, normalnie czuje w moczu, że na AA lub KK, ale potem przychodzi myśl, że zagranie all in jest opłacalne z QQ ?(bo może mieć JJ, TT) i lecę za wszystko.
Powinienem spasować, czy jednak dobra decyzja w długim okresie?

Nie wierze, że tak dokładnie pamiętam rozdania które byłe jakieś 15h temu :f_eek:

Pozdrawiam i proszę o ocenę.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Thorek

Witaj.

Na preflopie grasz prawidłowy steal z buttona dobrze dobierając wysokość podbicia do jednego limpera. Co do 3-betu to w wojnie blindów z pozycją możesz sobie an to pozwolić, tym bardziej że QQ nie jset ręką, z którą chcemy grać na stacki na preflopie do unka, dlatego też 4-betu nie chcesz tutaj stawiać. Co do flopa to po to tutaj callowałeś, żeby zestackować się na dobrym boardzie, a ten zdecydowanie taki jest. Generalnie standardowy 3-bet range oceniamy, jak TT+ AQ+, a na taki zakres przy tym boardzie wygląsz ok, dlatego podoba mi się twój push.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat