Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl2 Qq

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
210 Wyświetlenia
st0rmSC

Witam,

prosze o ocene.

Full Tilt Poker $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 1311888
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (SB): $2.55
BB: $2.04
UTG: $1.31
UTG+1: $1.66
UTG+2: $2.09
MP1: $2.00
MP2: $0.93
CO: $1.73
BTN: $1.76

Pre Flop: ($0.03) Hero is SB with Q :heart: Q :diamond:
5 folds, CO raises to $0.08, BTN calls $0.08, Hero calls $0.07, 1 fold

Flop: ($0.26) T :diamond: J :spade: 2 :diamond: (3 players)
Hero bets $0.19, CO calls $0.19, BTN raises to $1.68 all in, Hero calls $1.49, CO folds

Turn: ($3.81) 6 :diamond: (2 players - 1 is all in)

River: ($3.81) 5 :club: (2 players - 1 is all in)
dla pelniejszej oceny wstawiam jeszcze staty przeciwnika:

3 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Cieszę się, że przygodę z forum rozpoczynasz od naszego działu oceny rozdań. Jest to świetne miejsce, żeby wyłapać szybko swoje leaki, ponieważ jak wiadomo najszybciej uczymy się na własnych błędach. Dlatego mam nadzieję, że będziesz tutaj częstym gościem. Gwarantuję ci, że na pewno ci to nie zaszkodzi, a tylko może pomóc.

Głównym błędem tego rozdania jest call preflop. Jest to zagranie w zasadzie niedopuszczalne w tym momencie. Twoja ręka jest zbyt mocna, żeby rozgrywać ją oop bez pozycji w multiway pot, gdzie traci ona bardzo na wartości i call był tutaj błędem. Jest to 3-bet preflop i to cakowicie zmienia postać rzeczy. Twój call jest tym bardziej niezrozumiały w perspektywie donk betowania flopa.

Pozdrawiam.

st0rmSC Autor wątku
st0rmSC

Witam i dzieki za cieple slowa na poczatek ;) zaczynam od tego dzialu bo chce sie rozwijac i mam zamiar tu czesto zagladac.. tylko czasem ciezko mi wybrac dane rece do oceny wiedzac ze robie tak duzo bledow.. no i wasz jezyk specjalistow z duzym stazem czasem jest malo zrozumialy ale moze z czasem ;)))
wracajac do rozdania..

czyli z QQ tez powinienem 3betowac? bo na treningu czy na jakims filmiku slyszalem ze 3betujemy na nl2 tylko AA KK AK i AQs czyli jednak damy tez 3bet? i powiedzmy ze jestem heads up z tym przeciwnikiem to jesli on by dal call to z takim flopem dalej mam raisowac?

Thorek

AK ma taką samą wartość jak AK, a AQ jest zdecydowanie słabsze od QQ, więc samo przez się mamy 3-bet z QQ. W 3-betowanej puli grasz tutaj na stacki w 3-betowanej puli.

Co do wrzucania rozdań, to każdego dnia masz limit 10 rozdań, także warto go wykorzystywać i wrzucać dużo rozdań do oceny, ponieważ nawet w prostych spotach można wyłapać małe błędy, które skumulowane mają przełożenie na grę.

Pozdrawiam.