Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2- QJs OOP

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
207 Wyświetlenia
Witcher1990

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]SB$1.90:///////;BB (Hero)$5.01:///////;MP2$2.44:///////;MP3$2.83:///////;CO$2.41:///////;BU$2.40:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J:s, Q:s.
2 folds, CO raises to $0.06, BU calls $0.06, SB folds, Hero calls $0.04.

Flop: ($0.19) Q:h, 2:c, J:d (3 players)
Hero checks, CO checks, BU checks.

Turn: ($0.19) 5:s (3 players)
Hero bets $0.16, CO raises to $0.40, BU folds, Hero folds, CO gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.35.

Gram na unków dlatego wolę nie 3betować tej ręki bo jeszcze nie mam żadnego info o przeciwnikach.
Oczywiście calluję tylko ze względu na oddsy i IO i po to żeby trafić np FD+parkę dwie parki, SD czy coś podobnego
Dostaję dwie parki na mega suchym boardzie i to mi się podoba więc zamierzam zagrać x/r. Nie ma Cbetu więc sam betuję for value ale dostaję insta spap fast raise.
Vs dwóch graczy wygląda mi to meeeega mocno, nie ma turaj gorszych dwóch parek, setów też jest niewiele ale właśnie ze względu na to, że to unk i gra taką linię vs dwóch graczy na F gdzie każdy z nas może mieć parkę decyduje się na fold...

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Mehower
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

nie mam huda

Odpowiedz
Cytat
Mehower

Zastanawiam się czy twoje dwie parki nie są za mocne na ten fold. Flop ok, tez bym tak zagral chcąc wyczekać na cbet i potem raise. Mimo wszystko nie odpuściłbym tej puli i na turnie bym callnął jego raise. Wrzucenie stacka wydaje mi sie zbyt mocne, a call bylby ok + pozostawienie sobie decyzji na river. Mógł tak rozgrywać seta, ale też Ax lub słabsze Jx. Q byłoby tu raczej cbetowane.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

yo

dla mnie to jest easy fold pre, Twoja reka jest bardzo zdominowana i na kazdym boardzie Qxx/Jxx masz mega problem a nutsy trafiasz zbyt rzadko
wole to sqzowac niz callowac a najlepiej na unkow po prostu fold

ogolnie w tym spocie zalecam flatowac tylko pp pod seta a reszte foldowac lub sqzowac

asplayed
sick spot ale linia CO wyglada ewidentnie na jakis slowplay, ewentualnie hitniete 55
ofc na nl2 mozesz zobaczyc tutaj nawet AA czy random TP/spazzy dlatego pewnie sihp nigdy nie jest tutaj zly aczkolwiek standardowo patrzac logicznie na tego spota mamy b/f bo ta linia wyglada ewidentnie na nutsa
opcja jest ewentualnie b/c i c/c river zostawiajac jak najwiecej randomowych spazzow w rangu

pozdro

Odpowiedz
Cytat