Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 QJs

2 Posty
2 Użytkownicy
1 Reakcje
498 Wyświetlenia
eniksenik

Poker Stars, $0.01/$0.02, $0.01 ante No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $4.06 (203 bb)
Hero (BB): $2 (100 bb)
UTG: $4.10 (205 bb)
MP: $9.28 (464 bb)
CO: $5.94 (297 bb)
BTN: $2.83 (141.5 bb)

Preflop: Hero is BB with Q J
2 folds, CO calls $0.02, BTN raises to $0.10, SB calls $0.09, Hero calls $0.08, CO folds

Flop: ($0.38) 6 8 Q (3 players)
SB checks, Hero checks, BTN checks

Turn: ($0.38) 9 (3 players)
SB checks, Hero bets $0.28, BTN raises to $0.98, SB raises to $3.95, Hero calls $1.61 and is all-in, BTN calls $1.74 and is all-in

River: ($7.71) 6 (3 players, 2 are all-in)

Spoiler

Results: $7.71 pot ($0.27 rake)
Final Board: 6 8 Q 9 6
SB showed T J and lost (-$2.83 net)
Hero showed Q J and lost (-$2 net)
BTN showed 9 9 and won $7.44 ($4.61 net)

Preflop

Calluję tutaj przede wszystkim ze względu na limpującego turbofisha 58/16, i gościa z SB 33/2, w prawdzie tylko po 50 rękach, ale mimo wszystko można chyba śmiało wrzucić go do zielonego woreczka. Poza tym dokładam oczywiście ze względu na dobre oddsy, tym bardziej że jest to stół z ante, a taka ręka może stać się monsterem po flopie, no własnie... niekoniecznie może.

Flop
Nie mam pojęcia dlaczego tutaj grubo nie zabetowałem, przecież własnie takiego flopa oczekiwałem! Może gdybym miał fisha w rozdaniu to nie wahałbym się ani trochę, a tak oczekiwałem na check/raise, po cbecie od wyglądającego na w miare ogarniętego BTN. Poszły checki z którym nie byłem ani trochę zadowolony, bo oprócz kolorów i ewentualnie waletów na turnie, żadna karta nie jest dla mnie dobra.

Turn
Dostaję dość nieprzyjemną kartę, po której otwierają się kolejne drawy, więc teraz muszę już koniecznie bronic ręki. Zagrywam być może trochę za mało. Dostaję raise od BTN i ship od SB, rozpaczliwie calluję... Czy jest jeszcze tutaj miejsca na call, czy mam pewny easy fold? Po takim check/raise all in z SB mogę pomyślec, że raczej jestem z tyłu i tylko kolor mnie tutaj ratuje, czyli jakies 20%. To chyba jednak zbyt mało na call...

River
Wiem, ze jestem dead.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Brak betu na flopie faktycznie boli. Jedyna sytuacja, w której tu sam nie betuję, to BU, który ma ogromny CB flop -> w innym wypadku targetuje głównie fisha, który już zagrał pasywnie flop i po prostu chcę tutaj $$ od jego szerokiego XC range -> poza tym w range BU są słabsze układy, które mogą tu callować.

I faktycznie ten bet flop, zmienia w tym spocie bardzo dużo, bo masz zupełnie inny SPR (stack to pot ratio) na turnie.

As played, to na turnie masz praktycznie pewny 3way AI, więc przy tym jak masz dołożyć 1,61 i wróci do Ciebie pot około 6$ (bo nadwyżki ich stacka nie wygrasz), to potrzebujesz jakieś 26-27% equity vs range. Zakładając, że obaj mają tu sety i strity masz około....

Stół: Q♦8♥6♥ 9♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    21.90%   20.04%    1.87% { QhJh }
MP3    39.05%   29.84%    9.21% { 99-88, JTs, 75s, JTo }
CO     39.05%   29.84%    9.21% { 99-88, JTs, 75s, JTo }

jak mają trochę szerzej, to sytuacja dla Ciebie się lekko poprawia - z każdym zdominowanym/gorszym układem u niech na ręce.

Tak czy inaczej spot zakończyłby się pewnie podobnie, ale od strony matematycznej turn wygladałby zupełnie inaczej, ponieważ betując flop wyciągałbyś value + budowałbyś pulę.

Odpowiedz
Cytat