Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL2 - KK zła gra preflop?

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
266 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP3$2.00:///////;CO$9.45:///////;BU$1.38:///////;SB$2.46:///////;BB$2.00:///////;UTG1$1.68:///////;UTG2$2.00:///////;MP1 (Hero)$3.23:///////;MP2$2.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with K:c, K:h.
2 folds, Hero raises to $0.08, MP2 raises to $0.24, 4 folds, BB calls $0.22, Hero raises to $3.23, MP2 folds, BB calls $1.76(All-In).

Flop: ($5.48) T:h, 4:h, J:c (2 players)

Turn: ($5.48) 3:c (2 players)

River: ($5.48) 2:c (2 players)

Final Pot: $5.48.
Results follow:

BB shows a pair of nines(9:d 9:c).
Hero shows a pair of kings(K:c K:h).

Hero wins with a pair of kings(K:c K:h).

Co tutaj mogę powiedzieć.
MP2 3bet. BB call. Podejrzewam, że zamiast grać pusha, powinienem był zagrać 3beta, czyli gdzieś w wysokości 1$. Czy to zagranie byłoby lepsze?
Czy jednak dobrze zrobiłem, że zagrałem push? Tak się pozbyłem też jednego zawodnika z rozdania.
Proszę o ocenę i wskazówki.

2 odpowiedzi
gentelmanplus
Poker Player

w sumie ciężko powiedzieć, ale myślę ze taki push to dla przeciwnika sygnał o Twoim blefie albo niskiej karcie...
Myślę że rozsądniej było by go spróbować przebić, na pewno nie call bo to Ty jesteś agresorem...
no bo jak to z 0.24 do ponad 3$ ?
KK nie musi zawsze wygrywać przecież, trochę za szybko moim zdaniem, ale niech się wypowiedzą specjaliści ;)

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Standardem będzie tutaj podbicie do 1 $, niemniej jednak dużo tutaj zależy od game flow i tendencji przy stolikach. Jaki masz image i jak widzą ciebie inni przeciwnicy. Chodzi oto, jak twój push zostanie odebrany. Bo jeśli twój push zostanie odebrany jako blef i szerzej dostaniesz call, ale z drugiej strony niektórzy gracze mogą to odebrać za zagranie mocniejsze. Dlatego tak ja mówię zależy od gracza. Na pewno nie chciałbym tak grać na jednego gracza, ale skoro jeszcze dostałeś jeden call, to twój push może mieć znamiona stealowania, także ok.

Pozdrawiam.