Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2, KJs

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
154 Wyświetlenia
RobertByku2

Przeciwnik unk, zapomniałem w temacie dodać, że to ZOOM

PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 304 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 1)
SB: 104 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 5)
Hero (BB): 391.5 BB
UTG: 394 BB (VPIP: 6.25, PFR: 6.25, 3Bet Preflop: 10.00, Hands: 16)
MP: 96 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 1)
CO: 146.5 BB

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has J♦ K♦

fold, MP raises to 3 BB, fold, BTN calls 3 BB, fold, Hero calls 2 BB

Flop: (9.5 BB, 3 players) 2♠ 6♠ J♣
Hero checks, MP checks, BTN bets 4 BB, Hero raises to 12 BB, fold, BTN calls 8 BB

Turn: (33.5 BB, 2 players) Q♣
Hero bets 20 BB, BTN calls 20 BB

River: (73.5 BB, 2 players) K♣
Hero bets 53 BB, BTN raises to 128 BB, Hero calls 75 BB

BTN wins 318 BB

Preflop easy call.

Na flopie czekam z planem przebicia, gdyż mogą tu uderzać drawy do koloru, średnie pary, Jx. Biły mnie na ten moment sety dwójek, szóstek, AJ. Moim zdaniem call byłby tu błędny, bo po pierwsze mogło dojść do koloru, po drugie nie miałbym informacji już na flopie, czy trzyma seta. Po moim raise, gdybym dostał od niego kolejnego raise'a to bym spasował, bo wtedy zakres zdecydowanie by się zawężał do AJ, setów, ewentualnie KJ, sprawdził.

Na turnie uderzyłem znowu, gdyż uważałem, że niekoniecznie może mieć Q w swoim range'u (karta może mi pomóc), do tego uderzyłem dla drawu do koloru średnich par typu 77-TT, on sprawdza, może mieć dalej AJ, Jx, wątpliwe, że ma Qx, no chyba, że QJ.

River to K i uzupełnia runner-runner kolor. Tutaj uważałem za bardzo mało prawdopodobne, że ma kolor w treflach, tak samo nie oceniałem go na seta, gdyż już wcześniej na flopie czy turnie już by bardzo mocno uderzał widząc draw do koloru/strita. Oceniam go na AJ, draw do koloru, Qx, ewentualnie QJ, nawet KJ na podział puli, biło mnie AT. Uderzyłem, a on rasiował. Gdy to zrobił, to uważałem, że może mieć KJ, QJ, Q6, K6, na sety go nie oceniałem, tym bardziej na kolor w treflach (bardzo mało prawdopodobne) i sprawdziłem. Byłem bardzo zaskoczony tym, co miał. Mogłem na riverze zrobić x/c, by uwzględnić jego bety z blefami drawów do koloru/strita, słabszymi parami.

Dziwne natomiast było jego ruchy (miał 32 w treflach). Jego call preflop błędny (moim zdaniem), bet na flope w 3way pocie również, call raise'a na flopie też. Nawet ten call na turnie uważam, że z jego strony był dziwny, mimo, że miał drawa do koloru z najniższą parą, no i river skomplikował sprawę.

Nie wiem, czy obrałem dobrą linię, czy mój tok rozumowania był w tym rozdaniu poprawny, więc proszę panowie o jakiś feedback, dzięki z góry!

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
TAndronicus4

Pre ok.

Na flopie raisujemy żeby nie dawać darmowych i ciągnąć value. Można też grać donk spokojnie.

Q jest kiepska o tyle że middle pair w które uderzaliśmy nie dają już nam raczej value. Poza tym bije na QJ i drawy z Qs. Bet jest ok.

Riven na raise to jest snap fold, myślę że x/c też byłby ok bo dajemy mu betować zbustowane fd a gorsze 2 pary też może sam betować spokojnie.

Odpowiedz
Cytat