Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 KJo

4 Posty
3 Użytkownicy
2 Reakcje
362 Wyświetlenia
ChceBycLepszy

Party, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $2 (100 bb)
BB: $1.19 (59.5 bb)
MP: $1.89 (94.5 bb)
CO: $2.10 (105 bb)
BTN: $1.90 (95 bb)

Preflop: Hero is SB with J♣: K♦:
MP folds, CO raises to $0.04, BTN raises to $0.06, Hero calls $0.05, BB folds, CO calls $0.02

Flop: ($0.20) Q♥: 2♥: T♥: (3 players)
Hero checks, CO checks, BTN checks

Turn: ($0.20) 9♣: (3 players)
Hero bets $0.12, CO raises to $0.24, BTN folds, Hero raises to $0.50, CO calls $0.26

River: ($1.20) Q♣: (2 players)
Hero bets $0.85, CO raises to $1.54 and is all-in, Hero calls $0.59 and is all-in

Results: $4.08 pot ($0.20 rake)
Final Board: Q♥: 2♥: T♥: 9♣: Q♣:

Spoiler

Hero showed J♣: K♦: and lost (-$2 net)
CO showed Q♠: 9♠: and won $3.88 ($1.88 net)

Przeciwnik ostry fish VP: 41 PFR:8 LIMP:50 po próbce 40 rąk ( w dalszych rozdaniach z nim przy stole jego statystyki zbytnio się nie zmieniał ). Przeciwnik ( CO ), betujący w 90%, gdy coś ma na boardzie.

FLOP: Myślę, że standard i tu nic nie muszę omawiać z tego co zrobiłem
TURN: Spadł mi mój draw do top strita, dlatego postanawiam zraisować mini-raise przeciwnika aby zgarnąć od niego jak najwięcej value z gorszych układów niż strit, które bał się rozgrywać na monoboardzie. Teraz gdy patrze to bym walnął większego ra-raise gdzieś do 0,9$, aby więcej musiał płacić do próby drawu koloru bądź rozgrywając wciąż swój gorszy układ w zły sposób
RIVER: Spada kolejna dama decyduje się na beta, aby wyciągnąć value od przeciwnika, gdy widzę jego ra-raise myślę, że przeciwnik ma tripsa dam albo fulla z Q2/QT/Q9 jako iż miałem mało do dołożenia decyduje się sprawdzić mimo tego małego ryzyka

Dało się tego spota lepiej rozegrać co wy o nim sądzicie. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
aleasy77

Preflop to wybrałeś najgorszą z możliwych opcji, na buttonie po tej akcji można sądzić, że to słaby gracz. Jak już to albo raise bądź fold nigdy call na SB z tą ręką w tej sytuacji, kiepsko gra się nią postflop, mało kiedy co z nią trafisz i w dodatku często będziesz miał multiway. Na turnie zdecydowanie większy 3bet, bo ten sizing to masakra. River to bet góra za 1/2 pota jak już.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Preflop: Gram fold preflop, ta ręka według mnie bardzo słabo gra na tej pozycji callując na trzeciego.

Flop: Gram check.

Turn: Gram valuebet od FD na jednej karcie, Qx, Tx, SD za 2/3. Raise od takiego pasywnego gracza to najczęściej nutsy. Może tak jednak overplayować two pair dlatego gram przynajmniej call. Wydaje mi się, że 3-betem izolujemy się na lepsze ręce.

River: As played gram check/fold ponieważ jedyna ręka którą wcześniej biłem teraz ulepsza się do fulla.

Odpowiedz
Cytat
ChceBycLepszy Autor wątku
ChceBycLepszy

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Zdecydowanie dało mi to do myślenia.

Odpowiedz
Cytat