Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 JTs vs fish

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
251 Wyświetlenia
oceter
PokerStrategist

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.75 (137.5 bb)
BB: $4.04 (202 bb)
Hero (UTG): $2.19 (109.5 bb)
MP: $2.31 (115.5 bb)
CO: $3.06 (153 bb)
BTN: $2.40 (120 bb)

Preflop: Hero is UTG with T♦: J♦:
Hero raises to $0.06, 2 folds, BTN calls $0.06, 2 folds

Flop: ($0.15) K♣: Q♠: A♣: (2 players)
Hero bets $0.13, BTN calls $0.13

Turn: ($0.41) 9♣: (2 players)
Hero bets $0.35, BTN calls $0.35

River: ($1.11) 5♥: (2 players)
Hero bets $0.81, BTN raises to $1.86, Hero calls $0.84 and is all-in

Villain 42/0 po 19 handach.

Flop : Czyste value od wszystkich par, 2-pair, drawów. Dobry board na wysoki sizing.
Turn : Z szerokim rangem dużo par callowało flopa więc dalej od nich valuebetuje (+flush drawów które mogły się teraz pojawić). Na raise może bym sfoldował choć mógłby tak rozegrać dwie pary np.
River : Spodziewałem się raise flusha na turnie więc betuje od wszystkich par, nie potrafiłem sfoldować do takiego sizingu.

Zagralibyście to inaczej ?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Lucaso89
PokerStrategist

pewnie nie otworzyłbym tego pre ale po flopie grałbym dokładnie tak samo, bije Cie jedynie flush, wszystkie kombinacje dwóch par są za Tobą a on może ich mieć tutaj sporo, oddsy masz rewelacyjne aby go sprawdzić na river więc nie ma nawet o czym mówić gdyby były mniej atrakcyjne wtedy możnaby się zastanawiać

Odpowiedz
Cytat
Heissenbberg
Poker Player

Napisane przez Lucaso89
pewnie nie otworzyłbym tego pre

:thinking:

Odpowiedz
Cytat
halabasa
PokerStrategist

pre: 6max spoko open...

Flopo: miażdżysz jego pre flatin range, zagrywasz dość solidny cbet, myślę że na fisha to bardzo dobry sizing. On to fltanie z każdym Ax, FD, GutShotem + para, z dwiema parami raczej częściej by raisował niż flatował, ale co jakiś czas będzie też pewnie flatował 2 pary, seta to już całkiem nie widzę u niego.

turn: uzupełnia się FD, ale dalej miażdżysz jego range, sizing też mi się podoba dalej...

river: chyba zmniejszył bym sizing i grał jakieś 30c takiego block/value beta... wątpie że on z dwiema parami gra 2x flata, a na river wrzuca staka (nie można wykluczyć jakiś randomowych akcji u fisha)... masz jak dobrze policzyłem pot oddsy=18%, nie sposób tego zfoldować już za taką cene

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal
PokerStrategist

River trochę niżej, ale sfoldować tego nie można, ponieważ mamy super oddsy. Po takiej akcji można się spodziewać, że ma mocno, czyli flush albo bluff, bo sety lub dwie pary grałyby to przez call. Oddsy 18%, czyli 1/5.5 spokojnie zobaczymy coś innego niż tylko flush, tym bardziej, że to nl2.

Co pokazał?

Odpowiedz
Cytat