Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 JTs

9 Posty
6 Użytkownicy
8 Reakcje
736 Wyświetlenia
fedGOAT

Jak powinienem rozegrać to na river? Nie wierzyłem, że ma kolor
Party, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $2.59 (129.5 bb)
BB: $3.41 (170.5 bb)
UTG: $1.56 (78 bb)
MP: $1.98 (99 bb)
CO: $2.08 (104 bb)
BTN: $4.89 (244.5 bb)

Preflop: Hero is SB with T♥: J♥:
2 folds, CO raises to $0.06, BTN folds, Hero calls $0.05, BB folds

Flop: ($0.14) 8♣: 9♦: 2♠: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.07, Hero calls $0.07

Turn: ($0.28) 7♠: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.14, Hero raises to $0.50, CO calls $0.36

River: ($1.28) A♠: (2 players)
Hero bets $0.81, CO raises to $1.45 and is all-in, Hero calls $0.64

Results:

Spoiler

$4.18 pot ($0.20 rake)
Final Board: 8♣: 9♦: 2♠: 7♠: A♠:
Hero showed T♥: J♥: and lost (-$2.08 net)
CO showed J♠: 8♠: and won $3.98 ($1.90 net)

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
Trener
weirdcreep

Wyżej turn, shove river.

Na turnie otwiera się fd i karta jest raczej średnia do barrelowania dla villaina, więc ja to zawsze raisuję, chcesz wyciągnąć value z overparek, Tx, para + gs czy nawet potencjalnie setów. River gra się sam.

Odpowiedz
Cytat
zbok

@weirdcreep a co myślisz o tym callu PRE?
Moim zdaniem, jeżeli chcemy to rozgrywać, to chyba lepszy będzie 3bet bo inaczej mamy zgadywankę na każdej, kolejnej uliczce a w dodatku gramy OOP.
Podbijając PRE mamy inicjatywę i na takiej teksturze bet, bet, x/c lub x/jam (w zależności od info).

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Preflop zależy od tego kto siedzi na BB i kto otwiera.

Jeśli BB to ogarnięty lub agresywny gracz, to na pewno 3 bet będzie lepszy, bo vs squeeze będzie nam się ciężko grac.
Jeśli CO to dobry gracz to też wolę 3bet, mamy inicjatywę, dużo boardów możemy atakować i repować, a JTs na jest wystarczająco silną ręką :)

Call jest na pewno ok, jeśli obaj są dośc pasywni i będzie nam łatwo OOP realizować swoje equity.

Odpowiedz
Cytat
sandraardnas

Weirdcreepie, co planujesz osiągnąć przez shove na river? Call na river od QQ z pikiem?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Topowy strit jest zbyt dobry by nie valuebetować gdy na river uzupełnia się ledwo backdorowy flushdraw. Tracisz tym value bo przeciwnik mając gorszego strita/2pairs/seta czesto zagra xback. Ofc możesz też grać x, tylko bez info ,że potrafi zamienić sdv w blef to jest x/f.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Preflop: Jeżeli chodzi o mnie to nie gram call z żadną ręką na pozycji SB na NL25 ale na NL2 jest to pewnie w porządku. Normalnie mam tę rękę w 3-bet/foldzie jako top of folding range.

Flop: Gram check/call i drawuje.

Turn: Daję przeciwnikowi jeszcze raz uderzyć i gram check/raise za 3/4-pot for value od overpar, FD, setów, two pair tak aby na river móc wrzucić.

River: Ja tutaj gram chceck/fold ponieważ wchodzą wszystkie FD przeciwnika natomiast gorsze ręce już nie sprawdzą - betując izoluję się na range który mnie bije. Setów pewnie też nie ma bo by je raisował na turnie. Jak ma słabiej to zagra po prostu check-back.

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Napisane przez sandraardnas
Weirdcreepie, co planujesz osiągnąć przez shove na river? Call na river od QQ z pikiem?

jak widzisz jego range gdy gra bet/bet-call?
jeśli uważasz, ze sprawdzają Cię tylko flushe, to to idealny spot do blefu. Jeśli jedna uważasz, ze dostajesz tu call od AT, A9, A8, AJ, AA, 99 czy czasami nawet dużej ilości gorszych handów, to masz super easy shove. Dodatkowo, spada as w pikach, czyli jego ilosc fd spada drastycznie ;)

Odpowiedz
Cytat
sandraardnas

Po pierwsze nie pomyślałem o A9, także shove jest trochę łatwiejszy.

Po drugie jego linia na turnie a nawet na flopie wskazuje drawowatą rękę dużo bardziej niż coś tak mocnego jak set czy nawet AA, co sprawia że shove jest znacznie trudniejszy.

Jakby zagrał normalne sizingi, to shove river jest bliski ale raczej ok, jednak przy 1/2 pulu już zaczynam się obawiać (gracze tutaj są chyba dość transparentni).

Odpowiedz
Cytat