Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl2 jj v2

9 Posty
5 Użytkownicy
4 Reakcje
803 Wyświetlenia
mardmo

tutaj tez nie jestem pewien jak to powinno byc rozegrane,
preflop to call 3beta z pozycja kolesia co mial 3B 17 po 21 rekach
flop check do agresora
turn check bo flush sie uzupelnil i call gdyz to tylko 37%
river, hmm byc moze zostalem wyblefowany ale nie wiem czy mam tam calla czy nie
PokerStars - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: 274.5 BB
Hero (UTG): 113.5 BB
CO: 100 BB
BTN: 127.5 BB
SB: 103.5 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has J♣ J♠

Hero raises to 4 BB, fold, BTN raises to 12 BB, fold, fold, Hero calls 8 BB

Flop: (25.5 BB, 2 players) 3♥ 5♦ 8♦
Hero checks, BTN checks

Turn: (25.5 BB, 2 players) T♦
Hero checks, BTN bets 8.5 BB, Hero calls 8.5 BB

River: (42.5 BB, 2 players) 4♥
Hero checks, BTN bets 32.5 BB, fold

Spoiler

BTN wins 41 BB
Rake paid 1.5 BB

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Hm , ja to chyba sprawdzam bo te sizingi są dziwne. Czy z overparą grałby checkback flop i blockbet turn? Szczerze wątpie.

btw. zredukuj sobie sizingi otwarć do max 3, a najlepiej 2,5 z wczesnych pozycji. Dostaniesz dużo 3betów i będziesz grał wiekszą pulę bez pozycji gdy zrealizujesz mniej equity.

Odpowiedz
Cytat
mardmo Autor wątku
mardmo

ok to podaj mi sizingi z kazdej pozycji jakie grasz?
poprosze

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Obecnie w modzie jest by otwierać EP-BTN w okolicy ~2.2 bb. Taniej masz sprawdzenia do 3betów i nei budujesz ogromnej puli w której jesteś bez pozycji i inicjatywy. Dodatkowo zachęcasz graczy do calla a nie 3beta. Na nl2 co oczywiste możesz jednak sizingi zmieniać jedynie co 0,5bb(0,01$) więc grałbym za 2,5bb openy EP-BTN i 3bb z SB. Izolacje limpów IP 3,5-4 i OOP 4-4,5.

Odpowiedz
Cytat
mardmo Autor wątku
mardmo

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Obecnie w modzie jest by otwierać EP-BTN w okolicy ~2.2 bb. Taniej masz sprawdzenia do 3betów i nei budujesz ogromnej puli w której jesteś bez pozycji i inicjatywy. Dodatkowo zachęcasz graczy do calla a nie 3beta. Na nl2 co oczywiste możesz jednak sizingi zmieniać jedynie co 0,5bb(0,01$) więc grałbym za 2,5bb openy EP-BTN i 3bb z SB. Izolacje limpów IP 3,5-4 i OOP 4-4,5.

ok dzieki,
a jak ma sie np na stole jest 3 limperow a Ty jestes na BU to takze bedziesz otwieral 3,5-4 czy bedziesz dokladal bb od kazdego limpera?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez mardmo
3B 17 po 21 rekach

Nigdy nie patrz na żadne staty po takiej próbce.

Napisane przez mardmo
turn check bo flush sie uzupelnil i call gdyz to tylko 37%

Turn to obowiązkowy bet. Nie zakładam że gościu na tym flopie zaczeka overparkę, a FD najczęściej tez zabetuje. Nawet jeśli nie betuje na flopie FD, to jak myślisz ile tych FD tam ma? Spróbuj oszacować jego checking range na flopie i zobaczysz, że ogromna część tego rangu to po prostu overcards. Z czego spora część złapała FD dopiero na turnie. Z tego powodu gram na turnie bet dla value od FD oraz dla protekcji przed OC. Na riverze prawdopodobnie już value nie ma i albo gram check/call albo malutki bet żeby AK sprawdziło.

Odpowiedz
Cytat
filipescu88

izi bet turn, izi bet riv. jak by mi sie myszka zacieła i nie betnabym to zagralbym x/r na ten jego sizing :D

co do sizingow pre , nie kombinuj i otwieraj wszystko za 3bb + 1 za limpera ip +2 za oop. uprosc gre.

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Bardzo dziwna linia i sizingi. Range villiana może wyglądać tak: QQ+, AKs, ATs, JTs, AKo (wersja bardzo tight), tak: QQ+, AKs, ATs, A5s-A2s, JTs, T9s, AKo (wersja bardziej loose) lub coś pomiędzy. Zakres villiana to overpairs, FD oraz overcards. Czy tak zagrałby FD lub overpairs?? Wątpię. Nawet KK i AA z zagrałyby większy bet turn. Uważam, że bet hero na turn jest obowiązkowy (1/2 wydaje mi się ok). Dostajesz value od FD, które właśnie złapał i TP oraz nie rozdajesz darmowego eqiuty overcards. Następnie na river na tym runoucie w zależności od przeciwnika - agresora, który może wyczuć swoją szansę na zgarnięcie puli gram x/call; na bardziej pasywnego gracza minibet 1/4 - 1/3 puli.
Po linii, którą zagrałeś, pewnie po dłuższym namyśle, jednak nacisnąłbym call ze względu na sizing, którym villian bardziej chce skłonić do foldu niż callu. Jedyną ręką która tu coś złapała jest A2s (3 combo - wykluczam , gdyż uważam, że grałby cbet flop z combodrawem). Reszta to: A3, A4, A5, które mają sdv i biją blefy oraz busted FD i Ax.

Odpowiedz
Cytat
mardmo Autor wątku
mardmo

im dluzej mysle tam powinien byc call na R

Odpowiedz
Cytat