Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 ATs

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
490 Wyświetlenia
Winnc

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.06 (103 bb)
BB: $3.33 (166.5 bb)
Hero (UTG): $3.55 (177.5 bb)
MP: $2.30 (115 bb)
CO: $4.84 (242 bb)
BTN: $6.24 (312 bb)

Preflop: Hero is UTG with T♥: A♥:
Hero raises to $0.06, 3 folds, SB calls $0.05, BB folds

Flop: ($0.14) Q♦: J♥: K♣: (2 players)
SB bets $0.12, Hero calls $0.12

Turn: ($0.38) 4♦: (2 players)
SB bets $0.19, Hero raises to $0.69, SB calls $0.50

River: ($1.76) 5♦: (2 players)
SB bets $1.19, Hero calls $1.19

Results:

Spoiler

$4.14 pot ($0.14 rake)
Final Board: Q♦: J♥: K♣: 4♦: 5♦:
SB showed 6♦: 8♦: and won $4 ($1.94 net)
Hero showed T♥: A♥: and lost (-$2.06 net)

Preflop

Myślę, że standard

Flop

Mam absolutnego nutsa, bez kolorowych drawow i w dodatku enemy donk betuje - dam mu sie wystrzelać.

Turn

Znowu bet przeciwnika za puł puli, teraz jednak chce już wyciagnac jakies konkretniejsze value od Kx, może jakieś QJ, QT, JT czyt. OE, flush drawow, a może nawet setów patrzac na te dwa bety a i TT może tak byc rozgrywane
Sizing jednak za duzy?

River

Niestety dopełnia sie kolor - jednak Callowane AdQd, QdJd, KdQd z SB blokuje dama na stole
Push enemy, tutaj chyba jestem zmuszony już to callowac, czy była opcja foldu?

Gram na UNka

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
aleasy77

Flop myślę, że ok, przeciwnik albo coś tam trafił typu dwie pary czy para + straight draw bądź nie ma nic, na turnie raise napewno nie za duży ja bym całował coś 4x jego bet, gdyby uderzylby ponownie prawie za beta zamykam sprawę przez raise all in, bo nie powinien się nigdzie wybierać. Nie uwzględniasz w możliwych flush niskich asow suited i suited connectorow, ktore czesc graczy gra call preflop na SB nawet vs utg. Po tym rozdaniu notka na gracza i gramy dalej.

Odpowiedz
Cytat
Winnc Autor wątku
Winnc

Na turnie juz uwzgledniam wszystkie flushdrawy, mam swiadomosc ze niskie suited asy on tutaj ma jak najbadziej

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Flop: Również gram just call flop ponieważ z racji na jego słaby range preflop nie będzie on tam miał za wielu rąk z którymi sprawdzi raise. Ręce które tworzyłyby dwie pary lub sety najczęściej byłyby 3-betowane preflop.

Turn: Gdyby ponownie uderzył wysoko rozważałbym kolejny call. Tutaj natomiast z racji na mały sizing gram raise ponieważ chcę budować pulę. Dostaną call od rąk typu 2nd pair + SD lub TP + SD.

River: Przeciwnik najwyraźniej jest fishem (call na SB/donkbet flop) więc nie zdziwiłbym się gdyby potrafił tak zagrać two pair lub jakiś dziwny bluff. Z tego powodu gram call.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Spoko zagrane aczkolwiek ja bym raisował wyżej turn bo uważam,że wiele rąk w jego zakresie to 'combodrawy' np. para + oesd , para + fd itd i ryba się od tego nigdy nie odklei na turnie.

Odpowiedz
Cytat