Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 ATs

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
160 Wyświetlenia
draco09

Known Players:
UTG3: $1,91 - 96 bb
MP1: $1,01 - 51 bb
MP2: $0,86 - 43 bb
MP3: $2,66 - 133 bb
CO: $2,16 - 108 bb
BU: $3,34 - 167 bb VPIP 58, PFR 8, 3-bet 0, hands 26
SB: $3,35 - 168 bb VPIP 17, PFR 4, 3-bet 0, hands 26
BB: $1,51 - 76 bb

0,01/0,02 No Limit Hold'em (8 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.1.610.1

Preflop: Hero is MP1 with A♣, T♣
SB posts small blind ($0,01), BB posts big blind ($0,02), UTG3 folds, Hero raises for $0,06, 3 folds, BU calls, SB calls, BB folds

Flop: ($0,20 - 10 bb) A♥, T♥, 9♣(3 Players)
SB checks, Hero bets $0,14, BU calls, SB folds

Turn: ($0,48 - 24 bb) A♠(2 Players)
Hero bets $0,26, BU folds, Hero gets uncalled back ($0,26)

Otwieram pre, po mnie dwa razy call od nieznanych przeciwników. Flop mokry więc dla value i ochrony ręki c-bet. Turn daje mi tripsa więc dalej wyciągam value kolejnym c-betem.

1. Czy pre flop powinienem grać wyższy sizing w celu ochrony ręki czy niższy tak aby nie wyrzucać ich z rozdania w celu wyciągnięcia więcej na turn?

2. Bet na turn chyba też za niski, słabsze ręce i tak foldują a od mocniejszych wyciągam mniej niż bym mógł.

3. Co prawda to tylko 26 rąk na niego ale Fold to CB na turn ma 67% na trzy próby, czy w takim wypadku lepiej poczekać, czy mimo wszystko zagrywać?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
OskiiHoldem

Ja grałbym w okolice pota na flopie, a turn betował dokładnie tak jak Ty, bo on wszelkie Tx zrzuci tu praktycznie zawsze, a bardzo możliwe że ma FD lub gutshota z kartami typu KQ/KJ/QJ. Więc bet za ok pół puli na turn chętnie sprawdzi z FD i przy odrobinie szczęścia strasznie się pogrąży łapiąc ten kolor, a i jest szansa że z tym gutshotem spróbuje.
Tak bym właśnie zrobił! :D ...ale nie wiem czy dobrze to tak...? :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
piatekmario

Na turnie dostajesz nutsa(fulla nie tripsa) i zagranie za 54% puli pokazujesz siłej swojej ręki, to chyba jak już bet to za 2/3 lub 3/4. Aczkolwiek pytanie co chcesz osiągnąć betem? ściągnąć vaule, to pytanie jakie ręce to zrobią? Na pewno sety i 2 pary no i może monster drow K Q . Może lepiej by było dać mu szanse zablefować na sparowanego A?

Na flopie na FD board graj wyżej. FD wypłacają się na flopie i turnie :)

Co do sizingu pre, jak masz rybkę za sobą to z mocną ręką chcesz jak najwięcej od razu ściągać, chyba nie ? :)

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Czesc,

Game plan jest ok, na flopie spokojnie mozesz grac za pota, duzo value od drawow i Ax, jak nie ma to i tak spasuje, Turn gram 3/4 pota pewnie, to jest fajna karta dla nas, bo powoduje ze on smielej calluje Tx, FD i SD i tak nie spasuje nigdy, wiec spokojny value bet sie nalezy. NIe podoba mi sie check poniewaz ja nie uwazam ze w ten sposob poszerzasz jego beting range, raczej tracisz value od jego drawow.

Odpowiedz
Cytat