Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 AKs

8 Posty
7 Użytkownicy
2 Reakcje
504 Wyświetlenia
Aseort

Party, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $2.75 (137.5 bb)
BB: $2.11 (105.5 bb)
MP: $2 (100 bb)
CO: $1.86 (93 bb)
BTN: $2.49 (124.5 bb)

Preflop: Hero is SB with K♠: A♠:
2 folds, BTN raises to $0.06, Hero raises to $0.18, BB folds, BTN calls $0.12

Flop: ($0.38) 6♥: 8♣: T♦: (2 players)
Hero bets $0.27, BTN calls $0.27

Turn: ($0.92) A♦: (2 players)
Hero bets $0.44, BTN raises to $2.04 and is all-in, Hero calls $1.60

River: ($5) 3♠: (2 players, 1 is all-in)

No i mam rozkminę nieziemską - 97 raczej do 3 beta by nie sprawdzał, Jakieś TT,66,88? Wesołe kombinacje T8s exc też niczego sobie. Po Ak na takich boardach bardzo często stawiam c-beta nawet specjalnie się nie zastanawiam - często uda mi się wyrzucić mase range przeciwnika który wesoło callował 3 beta typu KQ exc. Problem polega na tym że akurat na A dostaję snap all ina - Czyżby Jakieś AQ,AJ nagle się odezwało? Jakieś durne i nie przemyślane bluffy - a callne flopa i wrzutka na turnie nie zależnie co kto i jak - Z drugiej strony tez nie chce poddawać tak często ręki jak akurat lecą nasze outy. Jak tak teraz na to patrze to kilka błędów porobiłem - Na deepie powinienem dużo mocniej betować to raz a drugi - właśnie ze względu na tego deepa należało bardziej skłaniać się ku foldowi niż do hero-callowaniu.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
dudixo

BTN jak najbardziej może tam callować naszego 3beta z 66-QQ/QJs+/ATs+/KJs+. Jakieś 76/89/97/T8 raczej bym mu nie dawał chociaż może się czasem zdarzyć. Flop niezbyt przyjazny do Cbeta a już na pewno nie do takiego wysokiego. Co się w jakikolwiek sposób zachoczyło na tym flopie to czy zagrasz za 2/3 czy za 1/3 to i tak sprawdzi. W tym przypadku grasz beta za 70% i jak grasz turna na blanku ? No musisz zagrać x/f. Ale trafiasz A na turnie i myślę, że śmiało możesz zabetować za jakieś 1/3 bo i tak wyrzucisz prawdopodobnie Tx/ jakieś drawy. DOstajesz raise all in. No zazwyczaj to oznacza siłe, jakieś AT/sety. No ja to zrzucam. mamy tylko TPTK na takie raisy all in to może być za słabo. Chciaż raz na jakiś czas przeciwnik może tam zagrać z AJ/AQ. Ja bym to zagrał przez x/c na flopie i na blanku x/f turn. Raczej by nie uderzął dwóch stretów z airem

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

Ja na tym flopie bez backdoora gram x/f. Ten board trafia w callera. Ma on na tych pozycjach wszystkie sety + 77 99 których na jeden bet nie zrzuci.

Odpowiedz
Cytat
korneliusz1999

:)

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Szczerze, nie rozumiem tego beta na turnie, po tym jak przeciwnik sprawdza takiego flopa nigdy nie mamy 3 streetów value, indukcja blefu i liczenie na float lub hero call na river po naszych check na turnie, to chyba jedyna słuszna droga.

Odpowiedz
Cytat
Pavluchenko

Gramy w 3-bet pocie mamy dobre sdv czy nie lepiej zagrać linie x/c,x/f na flopie? Ciężko nam będzie zrealizować equity na wszystkich streetach a nie chcemy wyrzucac przeciwnika z kart typu KQ,QJ wolę go zatrzymać na jego zasięgu i realizować equity :ayfkm: :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Pavluchenko - kłopot jest tylko taki że goście na tych stawkach mają tu tendencje 90% czasu foldować gorszą rękę jeśli zagramy bet i ponad 50% czasu betować gorszą rękę jeśli zagramy check, po zagraniu check jestesmy tu face up i nasza ręka jest spalona.

Odpowiedz
Cytat
halabasa

na flopie nie grał bym cbeta większego niż pół pota... bo w ym spocie to samo osiągniesz grając 40% co cbetując 70%...

Zgadzam się z Endruxem na turnie można pot controlować i łapać floty.. zależy co to za typ, jeżeli wykazuję się agresją do daj mu zabetować st8 drawy, moze jakieś tam coś (AIR).. ale jeżeli jest pasywnym calling station to twój bet jest spoko.

jak on gra snap jam to ja to folduje chyba że wiesz że to agro donk.

Odpowiedz
Cytat