Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 AKs

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
420 Wyświetlenia
Aseort

Party, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $2.21 (110.5 bb)
BB: $2.76 (138 bb)
MP: $2 (100 bb)
CO: $2.08 (104 bb)
BTN: $2.51 (125.5 bb)

Preflop: Hero is SB with K♦: A♦:
3 folds, Hero raises to $0.06, BB calls $0.04

Flop: ($0.12) 7♥: 2♦: 9♣: (2 players)
Hero bets $0.06, BB calls $0.06

Turn: ($0.24) A♥: (2 players)
Hero bets $0.11, BB raises to $0.25, Hero calls $0.14

River: ($0.74) Q♦: (2 players)
Hero checks, BB bets $0.45, Hero calls $0.45

No właśnie - A wy co robicie na taki dziwni mini- raise a pozniej bet za pół pota ? W dodatku ten board był tak suchy że nie chciałem mu wierzyć w jakieś drawy, być może sety troche inaczej rozegrane?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
korneliusz1999

:)

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Flop: Również gram c-bet aby wygrać pulę tu i teraz i wyrzucić ręce które mają na mnie jakieś equity np. QTs. Dodatkowo często mogę barrelować na dobrych kartach aby wyrzucić ręce typu trzecie pary, a jak trafię valuebetować. Użył bym prawdopodobnie sizingu 2/3 ponieważ obawiam się, że na 1/2 mogę nie zrzucić wspomnianych przeze mnie rąk będąc bez pozycji.

Turn: Teraz gram valuebeta za 2/3 od 9x i Ax które callowały flop. 7x i tak już nie sprawdzi więc nie ma co obniżać sizingu ponieważ tracimy w ten sposób trochę value. Na minrasie gram call i check/decide river. Wygląda mi na dwie pary typu A7, A9 czasami może AJo albo coś w tym stylu. Przeciwnik nie ma w zakresie za wielu rąk które może zamieniać w bluff ponieważ flop był całkiem suchy i callowały na nim głównie trafione ręce.

River: Nie spodziewam się, żeby dalej betował słabe asy. Jeżeli jakimś trafem nie 3-betował AQ preflop to teraz ma dwie pary. Gram tight fold z takiego powodu, iż nie widzę w jego rangu wystarczającej ilości rąk które mógłby zablefować aby mój call był opłacalny. Nasz percieved range też powoduje, że będzie on mniej blefował (czasami w ogóle) - callowaliśmy raise na turnie a karta na riverze nic nie zmienia, przeciwnik nie spodziewa się, że łatwo wyrzuci Axa.

Odpowiedz
Cytat
Aseort Autor wątku
Aseort

Bardzo mi sie podoba to co piszesz - ma to duzo sensu az bede musial sobie gdzies to zapisac i tego typu spoty rozgrywac w podobny sposob. Zastanawiam sie tylko czy jest sens betowania za 2/3 na flopie - na czyms takim ja dla value betuje za polowe by zgarnac calle od jakichs slabszych kart lub dziwnych drawow. A wychodzac z tego zalozenia jest sens rozdzielac wysokosc c-betu? Lepszy reg na wyzszych stawkach latwo bedzie mogl mnie wyczaic. Z drugiej strony zgadzam sie ze czasami warto c-beta rozdzielac ale nie czasem lepiej bedzie dobieranie jego wysokosci eo danych przeciwnikow a nie boardu?

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Dla value na tym flopie ja spokojnie betuje 2/3 a nawet więcej ponieważ jak przeciwnik cokolwiek zachaczył np. czwarta para, A-high, GS to praktycznie nie zrzuci na żaden sizing gdy jesteście na blind war ponieważ ty masz ogromny zakres i dużo blefów.

Odpowiedz
Cytat
BroKosa

Trzasku a co powiesz na check na turnie nadający się wręcz idealnie do floatu przez rywala?

Odpowiedz
Cytat
trzasku

@BroKosa - Według mnie check nie ma tutaj sensu ponieważ przeciwnik nie ma w swoim zasięgu dużo kombinacji blefów które mogą zablefować. Drugie pary po prostu poczekają i stracimy jeden street value, to samo niskie Axy które mu teraz weszły. Check jest więc według mnie po prostu strata jednego streeta, głównie od Axów. Oprócz tego może spaść killer na river i np. taka 9x już nam nie zapłaci.

Odpowiedz
Cytat