Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 AKs

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
496 Wyświetlenia
wg123

Siema,
villain to słabszy gracz, bez konkretnych statów
Pre - 3bet for value
Flop - x bo nie ma valuebeta, a blefem nic lepszego nie wyrzucę
Turn - czy bet był tu potrzebny? Robiłem to z zamiarem semibluffu mając 15 outów do best hand, ale nie wiem w sumie co lepszego chciałem wyrzucić. 7 i 4 za wiele nie będzie, a nic innego nie sfolduje. X/c chyba dużo lepszy, może by zespazzował.

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.02 BB (8 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com/

UTG+1 ($1.78)
MP1 ($4.68)
MP2 ($2.24)
CO ($2.11)
Button ($2.05) HERO A♣: K♣:
SB ($2)
BB ($2.03)
UTG ($1.71)

Preflop:
3 folds, MP2 raises to $0.06, 1 fold, Button raises to $0.21, 2 folds, MP2 calls $0.15

Flop: ($0.45) 4, 8, 7 (2 players)
MP2 checks, Button checks

Turn: ($0.45) 10 (2 players)
MP2 checks, Button bets $0.25, MP2 calls $0.25

River: ($0.95) 9 (2 players)
MP2 bets $0.60, 1 fold

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
tirey93

Ja bym grał klasycznego cbeta na F i później pasywnie. Jeśli by zabetował na T, callnąłbym to jeśli zakład by był odpowiednio niski - oddsy się muszą zgadzać ;D

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

Valuebeta nie masz, a lepszych rąk nie wyrzucasz. Do rega może jeszcze by to przeszło, ale szczególnie z uwagi na to, że gracz jest słaby rośnie szansa na jakieś fishslowplaye (mocne ręce w jego rangu, których nie potrafi zabetować i dlatego jest fishem) oraz hero calle, których blefując nie chcesz dostawać.

imo:

Jak chcesz to grać w ten sposób, to tylko do jakiegoś agresywnego rega, gdy masz pewność że:
- umie foldować
- zdonkowałby na turnie całe premium (sety/QQ+)
Ale wtedy nie betujesz jakoś 57%, tylko wciskasz dwa tłuste bety 75% na turnie i prawie wszystkich riverach w nadziei, że zrzuci jakieś gorsze pockety. Na pewno jest to niepotrzebne zagranie na NL2, sam na NL5 się nie bawię w takie rzeczy, bo większość regów tutaj ma tak poważne leaki, że no kurwa :f_ugly: :f_ugly: :f_ugly:

@up: one and done to imo najgorsza opcja na takim boardzie - wyrzucasz wszystkie nietrafione broadwaye, a cała gama pocketów gra co najmniej jeden call. Jak cbet flop to tylko, żeby poprawić na turnie, ale to nie w fisha.

Odpowiedz
Cytat