Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 - AKs

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
268 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$2.45:///////;SB$1.13:///////;BB (Hero)$3.54:///////;UTG1$0.99:///////;UTG2$3.70:///////;MP1$2.02:///////;MP2$2.66:///////;MP3$0.98:///////;CO$2.53:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:s, K:s.
UTG1 folds, UTG2 raises to $0.06, MP1 calls $0.06, MP2 raises to $0.28, 7 folds, 6 folds, 5 folds, 4 folds, 3 folds, 2 folds, MP1 folds, MP2 gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.15.

UTG+2 - VP/PFR/Fold 3bet - 19/10/75 ~120h
MP1 - VP/PFR/Fold 3bet - 33/22/100 ~ 9h
MP2 - VP/PFR/3bet - 11/10/7.35 ~ 185h

Nie mam pozycji.
W jego range 3bet - wydaje mi się że wchodzi JJ+ oraz AQ-AK, a chyba nawet i więcej rąk.
Gram 4bet i stack-off z nim?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
l1nkpl

Imo zbyt mala probka by moc cokolwiek powiedziec o tym czy villain 3betuje light czy TT+.

Patrzac na jego vpip/pfr rysuje sie na bardzo tight gracza, ale 3bet na poziomie 7.35 zakladajac miarodajna statystyke to range 88+,AJs+,KJs,AQo+ przeciw ktoremu masz equity 55:45, ale bez pozycji to jak najbardziej fold chyba ze lubisz bawic sie w ciezkie spoty ;)

Jedno co sie rzuca w oczy to wysoki 3bet i bym mu sie w tym momencie zaczal przygladac co takie zagranie moze oznaczac. Albo chce szybkiego SD z wysokim pocketem albo AQs+ badz wczesniej wtopil stacka z jakims graczem i chcial sie odegrac na nim poszerzajac odpowiednio zakres ;)

Odnosnie 4betu to juz nie jest tak wesolo bo skad mozesz wiedziec z czym Cie sprawdzi? Jezeli sprawdzalby Cie tylko z QQ+ AQo+ to w tym wypadku jestes close ahead bo masz 53% equity i takie zagranie mogloby sie sprawdzic. Problem jednak w tym ze jezeli zrzuci samo AQo i bedzie wtedy callowal Cie z QQ+ i AQs to juz jestes dead. Nie mozna zbytnio generalizowac czy AKs to stackoff zawsze czy nigdy bo to zawsze zalezy od tego co Cie moze callnac.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Znalazłem tego gracza - jakie mam na niego ręce i nie mam praktycznie żadnych.
Jest jedno zagranie jest na BU - gra 3bet z AQo - na 4bet za 0.32$ - gra call.

Odpowiedz
Cytat
l1nkpl

Nie myl 3betowania z AQo z callowaniem 3betu z AQo. I co to za 4bet za 32 centy? Porzadny 3bet tyle wynosi ;) 4bet powinien oscylowac w granicach 80c - 1$ wiec wez to pod uwage rowniez ;). Imo na unka bez porzadnych readow ze jest w stanie sie stackowac ze slabszym asem i parami nizszymi od KK / AA to jest izi fold.

edit: Tak w ogole to wydaje mi sie, ze mylisz 3bet z raisem na preflopie :rolleyes:
edit2: Ponadto tutaj wyglada mi to na steal/resteal gdzie zakresy czesto sie poszerza ale tego nie rob ;) Graj proste abc poki co

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Otwiera srednio tight przeciwnik z EP + 3betuje go nit, 11/10 i co z tego ze widzisz tutaj ~7% 3betu, jak masz na niego <200hands. Twoj cold4bet bylby bluffem, bo nie wierze ze ktokolwiek zestackuje sie tutaj luzniej, kiedy dostanie cold4beta. To jest dosc easy fold i w ogole bym sie tym nie przejmowal.

Odpowiedz
Cytat