Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 AKo

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
354 Wyświetlenia
Winnc

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.02 BB (6 handed) - Converted at http://www.handhistoryconverter.com/

Button ($5.75)
SB ($2)
Hero (BB) ($3.52)
UTG ($2.01)
MP ($4.11)
CO ($3.83)

Preflop: Hero is BB with K, A
1 fold, MP raises to $0.06, 3 folds, Hero calls $0.04

Flop: ($0.13) A, Q, A (2 players)
Hero checks, MP bets $0.09, Hero calls $0.09

Turn: ($0.31) 6 (2 players)
Hero checks, MP bets $0.20, Hero calls $0.20

River: ($0.71) 10 (2 players)
Hero checks, MP bets $0.46, Hero raises to $1.32, MP raises to $3.76 (All-In), Hero calls $1.85 (All-In)

Total pot: $7.05 | Rake: $0.25

Results:

Spoiler

Hero had K, A (three of a kind, Aces).
MP had Q, A (full house, Aces over Queens).
Outcome: MP won $6.80

Takie rozwiązanie wchodziło w gre na riverze? Troche mnie to rozdanie boli i sam nie wiem czy rozegralem to dobrze.
Dodatkowo preflop bez pozycji - po raise z EP/MP wole callować z AK. Czy powinienem 3betowac?
No i ten nieszczęsny stack... 175bb - bez sensu.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
4greg4

Preflop w zdecydowanej większości przypadków wolę 3bet - jeżeli wygrasz pulę pre to według mnie jest to ok. Poza tym na tych stawkach ludzie albo zdecydowane za dużo callują do 3betów, albo zdecydowanie za mało. Ewentualny call pre uzależniał bym więc od statystyk - może się zdarzyć że np. MP jest bardzo tight i ma paradoksalnie wysoki fold to 3bet.

As played - na T (na takim blanku) jestem już trochę ugotowany i tak naprawdę rozważam fold na taki sizing. Aby to callować T musiał bym mieć info że gostek betuje tam każdego Ax od flopa. River to już w ogóle karta killer (T) bo w zasadzie bijesz tylko AJ, natomiast Twoje zagranie... to chyba sam się doszedłeś do wniosku że to spazz :)

Odpowiedz
Cytat
kk43506

Nie lubię slowplayu bo zawsze mnie takie rzeczy spotykają kiedy próbuję trapować :coolface:
Pre 3bet.
As played T na river nie jest dla Ciebie dobrą kartą, dodatkowo na deepach przyspazzowałeś trochę i tu jeśli już to grałbym call.

Odpowiedz
Cytat