Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl2 AK

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
354 Wyświetlenia
misiek10003

iPoker - $0.02 NL - Holdem - 7 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: 100 BB (VPIP: 11.46, PFR: 7.42, 3Bet Preflop: 3.47, Hands: 542)
UTG+1: 58 BB (VPIP: 20.00, PFR: 4.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 25)
MP: 52 BB (VPIP: 5.45, PFR: 3.70, 3Bet Preflop: 7.14, Hands: 55)
CO: 140 BB (VPIP: 55.10, PFR: 14.29, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 51)
Hero (BTN): 100 BB
SB: 75 BB (VPIP: 30.00, PFR: 5.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 20)
BB: 26.5 BB (VPIP: 37.80, PFR: 4.72, 3Bet Preflop: 6.67, Hands: 130)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♦ A♥

fold, fold, MP raises to 3 BB, CO raises to 6 BB, Hero calls 6 BB, fold, fold, MP calls 3 BB

Flop: (19.5 BB, 3 players) Q♥ 9♥ 3♠
MP checks, CO bets 4 BB, Hero raises to 18 BB, fold, CO raises to 51 BB, fold

Preflop: Nie chcę przebijać, bo jeśli CO spasuje a MP zostanie, to praktycznie zawsze będę z tyłu
Flop: Tu mnie chyba trochę fantazja poniosła :f_ugly: ale tak niski bet wskazywał na FD, a MP raczej się poddaje, więc chciałem przejąć pulę.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

Jak dla mnie nie ma problemu z tym, żeby po prostu pasować preflop. Obaj rywale wygladaja na bardzo tight jesli chodzi o raisowanie preflop. 4-bet odpada, call jest o tyle problematyczny, ze MP wciaz moze zagrac re-raise i musimy sie zrzucac. Linia CO wyglada na jakies KK-AA, ktore minraisuje, bo prosi sie o call. Po flopie wciaz widze tam glownie nutsy QQ+. Rywal po prostu wyglada na takiego, ktory przyjal taktyke "byle nie wystraszyc rywali", wiec ten niski bet flop nie musi byc oznaka slabosci a w dodatku Ty blokujesz czesc FD bo masz A :heart:

Odpowiedz
Cytat
domycia

Ja bym grał call pre- i call flop - daje ci dobrą cenę do dobierania, potrzebujesz tylko 16% na profitowy call, a jeśli MP callnie to jeszcze mniej.
Zakładając, że masz 6 outów na TPTK + 1 out na backdoor nFD to daje Ci 14% na polepszenie na T + dobre IO w puli 3betowanej + szansa na darmowy showdown ( tak jak mówiłeś on tam może blefować/grać tak FD - z Ahigh wygrasz na showdownie przeciwko jego blefom zakładając, że nie będzie blefował T - ale jeśłi blefuje nisko F to raczej nie blefuje T).
Jeśli grasz call F i nie spada żaden A,K ani :heart: to wyrzucam do 2nd barrel ale często po prostu on zagra check i możemy za darmo zobaczyć river.

Odpowiedz
Cytat
misiek10003 Autor wątku
misiek10003

Mój błąd w rozumowaniu on tam jednak praktycznie nigdy nie ma FD :facepalm: no bo z czym? KJ już mocno naciągane

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Heja,

Ja osobiscie gram muck, koles ma 3,7% pfr po jakiesj w miare okreslajacej tendencje probce, wiec musze brac pod uwage ze on tutaj otwiera bardzo wasko, dostaje 3b od goscia co jeszcze dotad nie 3b, wiec pewnie tam AJ-AQ nigdy nie zobaczysz, w takim razie 3b pewnie JJ+ i AK, na to mam okolo 45%, ok ale jeszcze zostaje ten nit, ktory ma tam mega wasko, nie sadze zebysmy na callu robili tutaj kase. Za callem przemawia pozycja, tania cena preflop tego 3b i to ze w miare dokladnie ocenimy ich range, takze nie neguje Twojego calla, ale sadze ze to nie jst jakos super dochodowa gra.

Na flopie bym tylko callowal za taka cene, to nie jest najlepszy board do gry agresywnej, poniewaz nie masz zbyt duzego equity, board jest drawowaty i jak on sprawdzi to nie wiesz co robic na wielu turnach, budujesz niepotrzebnie pule i sprawiasz ze SPR jest niskie i nie dajesz sobie wielkiego manewru na dalszych streetach.

Odpowiedz
Cytat