Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 AJs

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
272 Wyświetlenia
Aseort

Seat 4 is the button
Total number of players : 6/6
Seat 5: Aseort ( $3.79 USD )
Seat 4: Player4 ( $2.60 USD )
Seat 6: Player6 ( $2 USD )
Seat 2: Player2 ( $2.20 USD )
Seat 3: Player3 ( $1.13 USD )
Seat 1: Player1 ( $2.03 USD )
Aseort posts small blind [$0.01 USD].
Player1 posts big blind [$0.02 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to Aseort [ A♣: J♣: ]
Player2 folds
Player3 folds
Player4 raises [$0.06 USD]
Aseort raises [$0.19 USD]
Player1 folds
Player4 calls [$0.14 USD]
** Dealing Flop ** [ 5♥:, J♦:, 7♠: ]
Aseort bets [$0.20 USD]
Player4 calls [$0.20 USD]
** Dealing Turn ** [ 6♠: ]
Aseort bets [$0.52 USD]
Player4 raises [$1.43 USD]
Aseort folds
Player4 does not show cards.
Player4 wins $2.68 USD

Jak się wam wydaje czy na tych pozycjach ten foldzik tutaj miał sens? Czy nie za bardzo overfold? A może all in byłby wygodniejszą opcją BTN vs SB?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
dudixo

Flop myślę, że dobry dla nas. Przeciwnik ma tam możliwe sporo SD/GS/ gorszych J Które na pewno sprawdzą nasz bet na flopie więc uderzam tam za 80% puli. Turn Trochę nieprzyjemny. Mógł skompletować część SD/GS, może tam mieć kominacje 76s. I nie wiem czy dobrze rozumiem ale czy pytałeś czy all in tutaj byłby lepsza opcją? W żadnym wypadku. Izolujesz się na mocniejsze układy. Gram bet za ok 60% żeby wyciągnąc jeszcze value od Jx ale na raise zrzutka. WP

Odpowiedz
Cytat
Pavluchenko

Gramy na unka w 3-betowanej puli, myślę, że check na flopie nie jest zły z tp można pocontrolować pulę + mamy blokera i możemy zrealizować swoje equity przez 2-streety value na turnie mógłbym łapac blefy lub sam uderzyć ale poczekanie to jest chyba strata value?( vs SB gdzie jego zakres jest zdepolaryzowany. Uważam, że na tych stawkach ludzie w większości akcji będą sprawdzać twoje zakłady z sd/gs/2 TP ale nam chodzi o zrealizowanie equity ...przeciwnik może mieć Kx które w wiekszości czasu nas opłaca na turnie i riviera to jest chyba bezpieczniejsza opcja ale mogę się mylić.

Odpowiedz
Cytat
Aseort Autor wątku
Aseort

Eee wybacz bo nie do końca ogarnąłem -

ale poczekanie to jest chyba strata value

Gdzie ty tam widzisz żebym ja czekał? :) Poszła Linia b/b i dostałem raisa za all ina no i się złożyłem :) W dodatku On jest na BTN więc najpewniej pomyliłeś tematy :)

Odpowiedz
Cytat