Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 AA

5 Posty
5 Użytkownicy
4 Reakcje
378 Wyświetlenia
Stalmi321

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.63 (131.5 bb)
BB: $4.31 (215.5 bb)
UTG: $1.91 (95.5 bb)
MP: $2.20 (110 bb)
Hero (CO): $2 (100 bb)
BTN: $2.58 (129 bb)

Preflop: Hero is CO with A♣: A♦:
UTG calls $0.02, MP folds, Hero raises to $0.08, BTN folds, SB calls $0.07, 2 folds

Flop: ($0.20) 5♦: K♠: 4♣: (2 players)
SB bets $0.13, Hero calls $0.13

Turn: ($0.46) 8♥: (2 players)
SB bets $0.29, Hero calls $0.29

River: ($1.04) K♦: (2 players)
SB bets $0.67, Hero folds

Results:

Spoiler

$1.04 pot ($0.04 rake)
Final Board: 5♦: K♠: 4♣: 8♥: K♦:
SB mucked and won $1.00 ($0.50 net)
Hero mucked A♣: A♦: and lost (-$0.50 net)

SB 24/9 po 98 h

Taki donkbet idealnie pasuje do Kx, seta albo 2 par. Wcześniej dodatkowo zrobiłem notke, że donkbetuje właśnie TP.

Stwierdziłem że nie ma sensu raisować, bo jak ma Kx to się jeszcze może wystraszyć, a tak to sam się zvaluebetuje. Niestety river spadł jaki spadł i chyba nie mogę tego sprawdzać nie?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
aleasy77

No ten river fatalny jest, niestety top para łapie tripsa, więc można spasować, na innej karcie gram call na takiego gracza.

Odpowiedz
Cytat
bigabing123

"Stwierdziłem że nie ma sensu raisować, bo jak ma Kx to się jeszcze może wystraszyć, a tak to sam się zvaluebetuje. Niestety river spadł jaki spadł i chyba nie mogę tego sprawdzać nie?"

Wogóle tej argumentcji nie rozumiem , to jak masz przeciwnika co lead betuje i wypuszca TP do podbicia (bo mówisz ze go nie chcesz wystraszyc) to równie dobrze mozesz załozyc ze bedziesz podbijał 100% jego donkow i zgarnial pule we wszystkich przypadkach jak nie ma seta (wiecej zarobisz niz rabiac c/c/f) bo seta nie trafia sie tak czesto

Pre ok
Post flop po prostu źle to rozegrałes
po pierwsze jaki jest cel twojego sprawdzenia lead beta na 45K ( zakłądam że trap) więc jaki jest cel twojego sprawdzenia na turn ?
z ręka typu premium chcesz budować pulę więc jak chcesz ją zbudować linia c/c bojąc się że kogoś wypłaszysz a tak naprawde sam sie płoszysz na scary river, po drugie lead bet mogł też oznaczać draw w stylu 67 albo pocket pair 66-TT mogłbyc to K albo set jak chcesz wiedziec gdzie jestes rabiac c/c/f (a tak tylko rozdajesz kolejne streety za pół darmo), jak chcesz budowac pule z premium tylko callujac.
River ok po zlej linii która wybrales post.

Odpowiedz
Cytat
LeborW

Tak naprawdę po takiej akcji pre to nie powinieneś dążyć do zbudowania dużej puli. Grasz na dość szerokich zakresach a postflop będziesz miał w przeważającej części czasu "tylko" over pair. To jednak NL2 gdzie gracze mają duże braki a ponadto spada bardzo przyjemny board. Aż się prosi o ciągnięcie value z Kx, middle pocketów, które ma zdecydowanie więcej niż sety.

Raise flop i kontynuowanie agresji na turnie. Ty masz zmusić rywala do popełniania błędów a nie liczyć, że się wystraszy.

Odpowiedz
Cytat
zen274472

Też uważam, że flatowanie postflop jest tutaj stratą value. Nasz przeciwnik to dość pasywny fish, i grając z takim przeciwnikiem powinniśmy przejawiać sporo agresji i jak najbardziej valuebetować swoje mocne układy. Grając 3 razy flat, prawie nigdy nie ściągniemy od niego stacka, co powinno być naszym zamysłem.

Na tym boardzie praktycznie bije Ciebie jedynie 6 combo, a calla dostaniemy pewnie z każdym broadwayowym królem. Dla mnie w tym spocie będzie to raise już na flopie i call do ewentualnego shipa.

Odpowiedz
Cytat