Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl2 Aa

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
195 Wyświetlenia

Known Players:
UTG2: $2,56 - 128 bb
UTG3: $2,04 - 102 bb
MP1: $1,27 - 64 bb
MP2: $1,05 - 53 bb
MP3: $1,94 - 97 bb
CO: $1,50 - 75 bb
BU: $3,23 - 162 bb
SB: $2,04 - 102 bb
BB: $2,15 - 108 bb

0.01/0.02 No Limit Hold'em (9 Handed)
Hand recorder for this hand: PokerStrategy.com SideKick 2.0.906.4

Preflop: Hero is UTG3 with A♠, A♣
SB posts small blind ($0,01), BB posts big blind ($0,02), CO posts penalty big blind ($0,02), UTG2 folds, Hero raises for $0,09, 5 folds, SB calls, BB folds

Flop: ($0,22 - 11 bb) 9♦, 4♦, 2♦ (2 Players)
SB bets $0,11, Hero calls

Turn: ($0,44 - 22 bb) 3♥ (2 Players)
SB bets $0,22, Hero calls

River: ($0,88 - 44 bb) 7♥ (2 Players)
SB bets $0,44, Hero calls

Comment

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

Hi!

Pre flop gdy ktos limpuje izoluje za 3bb+1bb za limpera.

Post flop wole grac agresywnie gdyz masz OP jednak bez fd co zmienia postac rzeczy. W dodatku nie chcesz tracic value z tak mocnej reki. Zatem raise flop.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

chyba na początku dobrze izolowałem, gdy CO limpował podbiłem do 0,09 czyli 3*0,02 + za limpera powinno być 0,08, ale 0,09 prawie bez różnicy. CO był już dłużej przy stole, więc na pewno oceniał mnie jako gracza tight, bo wchodziłem podbiciem tylko z dobrą ręką. Miałem pozycję nad przeciwnikiem, wiec według ciebie powinienem zagrać reraise jego podbicia na flopie? Ja obstawiałem cały czas przeciwnika na parę na ręce TT+,AK, AKs, AQ,AQs bo też grał bardzo tight. A jeśli mój reraise przebiłby do all in to co wtedy? Strasznie trudno było mi zrzucić te asy i dokładałem do końca, a finałem był set 999 u CO.

PS. "gdy masz OP jednak bez fd" czy możesz rozwinąć skróty, bo na tyle krótko interesuję się pokerem, że trudno mi je rozszyfrować, mimo że pewnie już gdzieś w artykułach się pojawiły. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Bart018

Napisane przez billymack13
PS. "gdy masz OP jednak bez fd" czy możesz rozwinąć skróty, bo na tyle krótko interesuję się pokerem, że trudno mi je rozszyfrować, mimo że pewnie już gdzieś w artykułach się pojawiły. Pozdrawiam.

Over Para bez flush drawa.

Jakby zagrał reraise All in na flopie to raczej nie pozostawałoby Ci nic innego jak zrzucić te Asy. Ale równie dobrze, jeżeli mówisz że miałeś image tight gracza i on wyglądał na tight, to on mógłby zrzucić swój set na flopie. Chociaż na NL2 jest to mało prawdopodobne.
Tak czy inaczej reraise na flopie dałby Ci znacznie więcej informacji co do ręki przeciwnika. Tylko sprawdzając, wciąż nie bardzo wiesz gdzie się znajdujesz.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za pomoc. Myślę, że będę często się tutaj pokazywał :)

Odpowiedz
Cytat