Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl2 Aa

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
143 Wyświetlenia
adas86

Poker Stars $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 1370111
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $1.98
SB: $2.00
BB: $0.80
UTG: $2.06
Hero (UTG+1): $2.01
UTG+2: $4.88
MP1: $1.87
MP2: $3.43
CO: $3.87

Pre Flop: ($0.03) Hero is UTG+1 with A♠ A♣
1 fold, Hero raises to $0.08, 1 fold, MP1 calls $0.08, 5 folds

Flop: ($0.19) 6♠ T♣ 2♥ (2 players)
Hero checks, MP1 bets $0.06, Hero raises to $0.18, MP1 calls $0.12

Turn: ($0.55) 5♣ (2 players)
Hero bets $0.37, MP1 calls $0.37

River: ($1.29) T♥ (2 players)
Hero bets $1.38 all in, MP1 calls $1.24 all in

Kolejna ciekawa ręka. Mam 50 rąk na przeciwnika gra 27/7 AF32%. Patrząc na agresje, która była zdecydowanie większa na flopie wg. HUDa, zagrałem ch/r. Na turnie otwiera się FD i mało prawdopodobny straigt draw, więc postanowiłem kontunuować agresje i dostałem call, który nie wiem jak miałem odebrać :f_confused:.
Na river spada T, która mi się kompletnie nie podobała ale zagrałem shove bo check/call wydawał mi się tu zbyt weak. Czy lepsza byłaby tu linia bet/call, może check/call, bo zrzucenie tu AA raczej odpada :f_mad: imo?
Pozdrawiam

2 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Czemu zrzucenie AA jest dla ciebie niemożliwe? Asy do monster, ale tylko na preflopie, a postflop to jest już tylko para, którą łatwo zdominować, dlatego często będziemy musieli pasować asy postflop. Podoba mi się open raise za 4bb na preflopie, ale brak cbetu jest bardzo złym zagraniem i niezrozumiałym dla mnie. Przecież twój check/raise jest dużo bardziej wyrzucający niż normalny cbet, a ty przecież nie chcesz wyrzucać słabszych rąk z rozdania, tylko ciągnąć od nich value, dlatego jest to cbet all day long. Turn prawidłowo, ale stack off przy najgorszej z możliwych kart na riverze jest bardzo kiepski. Od czego ty tutaj chcesz ciągnąć value? Widzisz tutaj pure blef? Większość range, który tutaj grał to oprócz setów Tx, które w tym momencie też ciebie dominuje. Nie podoba mi się bet na riverze.

Pozdrawiam.

adas86 Autor wątku
adas86

Cześć.
Masz rację, zagrałem to poprostu jak donk :facepalm:.
Ten chcek/raise po tym co napisałeś to faktycznie tragedia, ale grałem check żeby przeciwnik pomyślał, że nie trafiłem swojego AK i chcę go raisem wyrzucić (czasem sie zapominam że to NL2 i proste rozwiązania są najlepsze ;)).
Na river myślałem tylko o jakiś gorszych dwóch parach i wogóle nie brałem pod uwagę setów i TX w jego range i nie mam nic na swoje usprawiedliwienie :facepalm:.
Ale w takim razie na river check/call, a na shove od przeciwnika fold ?? :f_confused:
Pozdro