Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 A9o

12 Posty
5 Użytkownicy
3 Reakcje
673 Wyświetlenia
Stalmi321

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $1.18 (59 bb)
BB: $2.47 (123.5 bb)
Hero (CO): $2.59 (129.5 bb)
BTN: $4.16 (208 bb)

Preflop: Hero is CO with 9♠: A♦:
Hero raises to $0.06, BTN folds, SB calls $0.05, BB folds

Flop: ($0.14) 8♦: A♣: 5♥: (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: ($0.14) 4♠: (2 players)
SB bets $0.14, Hero calls $0.14

River: ($0.42) 4♣: (2 players)
SB bets $0.41, Hero folds

Results:

Spoiler

$0.42 pot ($0.01 rake)
Final Board: 8♦: A♣: 5♥: 4♠: 4♣:
SB mucked and won $0.41 ($0.21 net)
Hero mucked 9♠: A♦: and lost (-$0.20 net)

SB 35/18 po 17h

Na flopie gram x back, bo mam średnią TP i nie chcę budować dużej puli + dzięki temu może mi później zapłacić 2 streety z jakimś pocketem/2nd parą, bo mi nie będzie wierzył

Na turnie dostaję dość dużego donka, więc raczej nie pozostaje mi nic innego jak zagrać call.

I pytanie co robicie z takim riverem? Bet dość duży, a gość ma w swoim range pockety, które mógł trafić na flopie/turnie. Ze słabszych TP to tylko A7-A6, A3-A2 i raczej i tak nie betowałby ich tak grubo. Fold jest ok czy gracie tutaj inaczej?

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
dr0binho

Preflop: Myślę, że A9o na CO to jest marginalna ręka, można to spokojnie foldować, chyba że BU jest bardzo pasywny a oba blindy mega słabe.
Flop: Niby spoko, bo dość suchy board, ale gość ma 35 VPIP i niepełny stack co wskazuje że to pawie na 100% fiszka, stąd ja chyba i tak wolałbym bet z top parą, dostaniesz calle od OESD, znajdzie się na pewno jakiś gutshot i oczywiście 66-77, 8x a może nawet coś w stylu 54s, które Ci zapłaci na flopie, a może dalej nie zapłacić na kolejnej overkarcie.
Turn: As played, wiadomo gramy call, ale sizingi betów na niskich limitach zdradzają bardzo dużo i już by mi się lampka zapaliła :thinking:
River: Fold jest tutaj całkowicie dobrym zagraniem, gość ma tu jakieś strity, fulle, czasem 2 pary, wątpliwie lepszego asa.

Odpowiedz
Cytat
jociasija

a co tutaj calldownujesz?

Odpowiedz
Cytat
dr0binho

Napisane przez jociasija
a co tutaj calldownujesz?

Nie mam pojęcia, rzadko bym się znalazł w tym spocie z taką ręką, pewnie jakieś slowplayowane fh. Nie wiem kiedy ostatnio grałeś nl2, ale ludzie bardzo niechętnie budują tam pule z niczym, a bety za pota to zazwyczaj mocne układy.

Odpowiedz
Cytat
jociasija

tak, ja to rozumiem, mi tez to bardzo smierdzi jakims value, ale jednak pasujac ta reke ryzykujesz, ze jakis mistrz lubi potbety i wyrzuci cie z niczym.
po prostu musisz miec tu jakis calling range i nie chodzi tu o fulle, bo one sa jako trapy,a ty potrzebujesz tez bluffcatcherow..

Odpowiedz
Cytat
dr0binho

Dlaczego musisz? Jeśli zrobi tak kolejne kilka razy to już coś wiemy na jego temat, a na tym boardzie naprawdę ciężko sobie wyobrazić blefy w jego wykonaniu.

Odpowiedz
Cytat
jociasija

Bo jak nie bedziesz ich mial i ktos cie skuma, to cie dojedzie non showdown.
"Jesli zrobi tak kolejne kilka razy to juz cos wiemy na jego temat" - tyle, ze pasujac kazdego bluffcatchera niczego sie na jego temat nie dowiesz.
Jestem w stanie sobie wyobrazic jakis spazz z czymkolwiek, jak i "valuebet" od slabszych asow chociazby.

Odpowiedz
Cytat
dr0binho

Wiem, że to nie mega argument, ale myślę że overfoldowanie takich spotów na NL2 nie będzie tragedią, no chciałbym naprawdę zobaczyć że on tak robi z jakimś QTs i raczej mnie nie przekonasz że on tak zagra powiedzmy A3. Chyba warto exploitować tendencje graczy na danych limitach, a tutaj bycie dojechanym na non showdown powinno być najmniejszym ze zmartwień.

Odpowiedz
Cytat
jociasija

A skad masz dowod, ze to co robisz, jest exploitowaniem kogos, a nie siebie? Jakies staty?

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321

Napisane przez jociasija
Bo jak nie bedziesz ich mial i ktos cie skuma, to cie dojedzie non showdown.

Człowieku, o czym ty mówisz?;D To NL2, nie NL200. Przy takim player pool'u najprawdopodobniej typa nigdy nie spotkam. Po co mam sprawdzać każdego gracza jego pokroju w takich spotach i ryzykować każdorazowo, że się nadzieję na made handy.
Moim zdaniem jest dużo lepszych sytuacji do zarabiania na NL2.

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Stalmil321 co do playerpoola to masz rację. Ale w tym spocie w zasadzie powinieneś sobie postawić pytanie już na T - to już tam dostajesz PSB, więc albo fold T albo bluffcatch do końca.

Odpowiedz
Cytat
jejeejej

Skoro gracie na tym flopie check jako agresorzy to nic dziwnego, że gość zagrał jak zagrał. Po takiej linii calluje dwa razy chociaż wolę sama betować dwa razy od flopa.

Odpowiedz
Cytat