Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 A8s

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
124 Wyświetlenia
GoodLuck321

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.02(BB) Replayer
SB ($2.23)
BB ($2)
UTG ($2.04)
UTG+1 ($2.37)
UTG+2 ($2)
MP1 ($2)
Hero ($6.94)
BTN ($2.09)

Dealt to Hero A♠ 8♠

fold, UTG+1 calls $0.02, fold, fold, Hero raises to $0.10, fold, fold, fold, UTG+1 calls $0.08

FLOP ($0.23) 2♣ 9♦ K♠

UTG+1 checks, Hero bets $0.15, UTG+1 calls $0.15

TURN ($0.53) 2♣ 9♦ K♠ Q♣

UTG+1 bets $0.02, Hero folds

UTG+1 wins $0.51

Tutaj w tym rozdaniu grałem troszkę luźniej i na sprawdzenie zawodnika z UTG powinienem sprawdzić niby według tabelki. Ale ja tutaj zrobiłem podbicie bo miałem pozycję nad zawodnikiem i za betowałem do 10c. On sprawdził flop taki sobie ale ja tutaj semi blef c-bet zrobiłem tak ponieważ we wcześniejszych rozdaniach zauważyłem że ten zawodnik dużo limpuje a postflop jak dostaje c-bet odpuszcza a że flop taki wypadł że mogłem go wypchać z rozdania to dlatego zdecydowałem się na ten c-bet ale on sprawdził mnie i turn taki sobie ale on bet za 2 centy mały strasznie i pytanie czy rozsądny był mój fold ? czy jednak trzeba było go znów przebić ? ? ?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Thorek

Witaj.

Podbicie tutaj nie jest złe i dobrze dobierasz wysokość podbicia do jednego limpera. Podoba mi się cbet flop i w heads-upie z inicjatywą nie odpuszczamy tego zagrania. Na turnie to nie jest ani raise, bo nic nie masz, ani fold, bo dostajesz oddsy 26:1. Masz do dołożenia 1bb, więc korzystasz z okazji taniego rivera. Villain często zagra bet za 1bb na river, często nawet check, ty tanio możesz słabać asa. Fold był tutaj strasznie weak.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat