Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 99 set

9 Posty
5 Użytkownicy
5 Reakcje
553 Wyświetlenia
Aseort

SB: $2.02
BB: $2.07 - Hero
UTG: $2
MP: $2.09
CO: $2.24 - Przeciwnik
BTN: $2

Preflop: Hero is BB with 9♥: 9♦:
UTG folds, MP calls to 0.02$, CO bets $0.09 , 2 folds, Hero calls $0.07

Flop: ($0.21) 9♠: 5♠: 6♦: (2 players)
Hero check, CO bets $0.10, Hero calls $ 0.10

Turn: ($0.41) T♣: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.19, Hero raise $0.45$ CO calls $0.26

River: ($1.31) 3♠: (2 players)
Hero check, CO bets $1.25, Hero folds

No i wlasnie chcialem sie was zapytac co o tym sadzicie - dalem mu atakowac bo juz wczesniej widzialem ze lubi sobie klepnac c-beta na pozycji i troche weselej floatowac ze smieciami - jak widac nie pomylilem sie. Normlnie w 90% wale linia b,b,b, i sie nie przejmuje pozycjami (nie oklamujmy sie to jest NL2) ale tutaj zrobilem wyjatek. Najbardziej zastanawia mnie turn i river. Z jednej strony ten turn i call do mojego beta nie prezentuje specjalnie drawow bo bylyby one nie oplacalne ( ale nie oklamujmy sie to jest NL2 i debili tu biega cala masa) a z drugiej strony moze miec tez mniejszego seta. Niestety na riverze spada magiczna karta i obstawilem go na wieksza ilosc kombinacji SC z izolacji na pre. Z drugiej strony jezeli bym zabetowal river za te okolo 40-50% i dostal bym raisa wiedzial bym gdzie jestem i moglbym foldowac a przy foldzie generowalbym fold equity i nie pozwolil mu blefowac. Ewentualnie kupilbym showdawn swoja cena. Co myslicie?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
dudixo

na turnie nie robisz re raise tylko raise. ;) Nie zgodzę się, że na turnie nie reprezentuje FD Jak nabardziej na turnie może mieć jakieś 2 over cards w pikach. A takim niskim raisem dajesz mu idealne oddsy. Musi dorzucić 0,26$ do puli 1,05$. Sprawdzi Cie za każdym razem. Raise do 0,6-0,7 nie dajemy mu odpowiednich odsów i nasze zagranie jest EV+. No i na River jeżeli spadnie spade to gram x/f zawsze będzie miał tutaj Flusha. Jakieś niższe sety wrzuciłyby na turnie w obawie przed kolejnym spadem.

Odpowiedz
Cytat
Aseort Autor wątku
Aseort

A dobra wybacz cos mi sie pochrzanilo juz poprawiam. No co do tej wielkosci jak sobie teraz patrze na chlodno to rzeczywiscie powinienem walnac znacznie wyzej gdzies kolo 0.70 - ALE po wrzuceniu do kalkulatora wychodzi okolo 19,5 ktore koles potrzebuje a niestety moj drogi na riverze vs sety on ma tylko kolo 18% a nie licze over cards bo wyciagnal bym od nich jeszcze imp oddsy a kto wie moze i staka wiec cale to zagranie nie bylo EV- jak sie wydaje ale bardziej b/e . Ale rowniez nie zgodze sie z toba by on tam ZAWSZE mial flusha. To statystznie nie mozliwe. Pytanie jak czesto on tam go ma a jak czesto nie. Ja sie trzymam zasady na tych mikrosach - All in lub pot size river to praktycznie zawsze folduje chyba ze mam monstera albo gracz to rasowy aggro fish.

Odpowiedz
Cytat
dudixo

No może z tym "zawsze" przesadziłem ale co on by tam grał przez b/c na turnie? No wg mnie FD głównie. I jakieś sety które na piku na riverer raczej nie sprawdzą naszego beta.

Odpowiedz
Cytat
dudixo

Popraw tytuł bo trafiłeś seta a nie tripsa :)

Odpowiedz
Cytat
Aseort Autor wątku
Aseort

Nie ma to jak pisac posta 2 min przed busem do roboty a potem wychodza takie "perelki" Dzieki za zwrocenie uwagi to chyba juz wszystkie literowki ;p

Odpowiedz
Cytat
przemek9422

O wiele wyższe te sizingi, w okolicach puli, a i overbet na flopie i turnie nie będzie zły

Odpowiedz
Cytat
korneliusz1999

:)

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Cześć!

dla mnie, to jest zawsze x/r Flop, board jest bardzo skoordynowany, on ma tu pełno drawów, overparek które pewnie nie odpuszczą na x/r Flop i tak jak pisał dudixo sizing mega z dupy i wszystkie jego drawy maja izi call, na takiej strukturze ja tu wciskam śmiało x/r 3,5x. Z racji tego, że on nie powinien c-betować tak nisko Flopa z overparkami, to taki potsize bet na River, to pewnie uzupełnione flushe których ma tu dużo.

Odpowiedz
Cytat